Ennek a sütinek az alapját háztartási keksz, tejszín és igen, tejföl képezi.
Egy kevés kis vaníliát is felfedezhetsz benne,
az áfonya pedig ízben is és látványban is fantasztikussá teszi.
A sütit 24 cm-es, kapcsos tortaformában állítsd össze.
További tippek a honlap alján!

HOZZÁVALÓK

Tészta:
50 dkg darált háztartási keksz
50 dkg 20%.os tejföl
10 dkg átszitált porcukor
4 dl hideg tejszín
20 dkg fagyasztott áfonya
1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor (pl. Gála)

Tetejére:
2,5 dl hideg tejszín
2 cs habfixáló
Friss áfonya
Keksz levelek
Csoki golyó


Előkészítés: 15 perc
Összeállítás: 10 perc
Hűtés: 2-3 óra
Befejezés: 20 perc


Előkészítő műveletek:
Hozzávalók kimérése
Tejszín behűtés
Gyümölcs mosás
Porcukor átszitálása
Forma kibélelése folpackkal
Csillagcsöves habzsák előkészítése


Műveleti sorrend:
1. Hozzávalók kimérése
2. Pudingos-tejszínes krém készítése
3. Tészta összeállítása, formába töltés
4. Hűtés
5. Tejszínhab készítés
6. Süti befejezése, dekorálás
7. Hűtés, szeletelés, tálalás

afonyas-tejfolos-torta-1L-scaled

A gombra kattintva letöltheted a részletes receptet!

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket is készíteni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

ALAPANYAG ÉS ESZKÖZ AJÁNLÓ:

TIPPEK:

Áfonya helyett használhatsz más fagyasztott gyümölcsöt is, pl. ribizlit, erdei gyümölcsöt, málnát egyaránt.
A háztartási kekszet helyettesítheted kakaós keksszel is, vaníliás puding helyett pedig választhatsz, más ízesítésűt is.

Ezeket is neked ajánlom: