Ma már nagyon sok dolgot lehet kapni a sütemények díszítéséhez,
azonban ahhoz, hogy szép eredményt kapjunk, nem kell mindent összehalmoznunk,
hiszen a mutatós sütik készítéséhez elég mindössze pár hozzávaló.

Az oktatóvideóban ezekről az alapanyagokról tudhatsz meg most többet,
illetve arról is szó esik, hogy mi az, ami gagyi egy süti tetején.


VIDEÓ:

Milyen alapanyagokkal dekorálhatod a sütidet?

A lecke videóban az alábbi alapanyagokról tudhatsz meg többet dekorációs szempontból, a használatukról és még több tulajdonságukról részletesen pedig a többi anyagban külön is tanulunk.


Cukrok

  • Porcukor, kristálycukor, jégcukor
  • Dekorcukrok

Porcukorból készülő dekorációk:

  • Cukormáz, ami valamilyen folyadékkal kikevert porcukor
  • Gyúrt fondan
  • Főzött fondan
  • Készen kapható cukormázak, vagy cukorbevonatok

Kakaók, csokoládék

  • Kakaópor, instant kakaóporok
  • Ét, tej vagy fehér csokoládé
  • Ezekből készülő dekorációk, figurák
  • Csoki bevonatok

Kiegészítők

Zselatin

  • Fontos alapanyaga sok dekorációnak, mit pl. a gyúrt fondannak, illetve a gyümölcszseléknek
  • Zselatinból készült dekorációk
  • Pillecukor, gumicukor

Ételszínezék

  • Por, zselé vagy folyékony

Gyümölcsök

  • Friss illetve befőtt, szárított, aszalt
  • Gyümölcspüré
  • Gyümölcslekvár, dzsem

Olajos magvak

  • Mák, dió, mandula
  • Kókuszreszelék bizonyos esetekben, de inkább nem alkalmazzuk

Tojásfehérje

  • Tojáshab
  • Habcsók 

Dekoráláshoz használható más alapanyagok

  • A süteményhez készült saját krém
  • Dekorálásra alkalmas krémek
  • Előre megsütött sütik
  • Készen kapható sütemények, kekszek, bonbonok, csokoládék

A következő részben az alapvető dekorációs eszközökkel ismerkedünk meg.
Tanuljunk együtt dekorálni is!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –

Ezeket a cikkeket is olvasd el!

A technikákról pedig a következő leckékben tanulunk!