
😂 Mindenki kedvenc mondata…… 😂
😌 Ezen a mondaton én személy szerint mindig fennakadok.
Ugyanis: a sütemények készítése egy precíz folyamat, mindegy milyen süteményt készítesz, alapszabály, hogy a hozzávalókat ki kell pontosan mérni.
Ebből adódóan a folyadékok mennyisége pontosan meghatározható a kelt tészták esetében is!
🤨 Igen, részben befolyásolja a tészta állagát a liszt minősége, de sokkal inkább a kelesztéskor, mint a folyadék hozzáadásakor.
Olyan kevés a különbség abban, amit felvesz plusz folyadékot egy jobb minőségű liszt, mint egy kevésbé jó, hogy szinte elhanyagolható. A minőség majd a sikérszálak kialakulásánál adja ki magát, ugyanis a gyengébb nem lesz olyan rugalmas, foszlós.
🤨 Mennyi a megfelelő mennyiségű folyadék, fél kg BL-55 búza finomliszthez?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ha puha, de jól formázható tésztát szeretnél, akkor 2,5 dl,
Ha lágyabb tésztát, akkor 3,5 dl folyadékot adj a liszthez.
🤨 Arra is figyelj, hogy mennyi zsiradékot, tojást, illetve joghurtot vagy tejfölt adsz még hozzá., hiszen ezek még pluszban hígítják majd, és lágyabbá teszik.
🤨 Kérlek, pontosan mérd ki az alapanyagokat, főleg, ha még csak most tanulsz keltésztát készíteni, amelyik recept pedig nem ad meg pontos mennyiségeket, azt inkább tedd félre.
Tanuljunk együtt kelt tésztát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –