Hogyan használd a kekszeket és piskótákat a sütés nélküli sütik készítéséhez?

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol már kell a tapasztalat és a tudás ahhoz, hogy a sütink ne a lábosból kikanalazós állapotban végezze be pályafutását a kreatívkodás végén.

🤔 Először is nézzük meg, milyen formában kell felhasználnunk a tésztát a sütiben.

Egészben, vagy összetörve, darálva kerül a sütibe?
Aztán az is fontos, hogy a tészta mennyire levegős.
Pl. a puszedli lényegesen lyukacsosabb szerkezetű, mint egy pilótakeksz, ebből adódóan sokkal hamarabb is szétázik a porózussága miatt.

🤔 Az sem mindegy, hogy mivel itatod át a tésztát.
Ha csak a krémhez adod hozzá, sokkal keményebb maradhat, persze ez a porózusságtól is nagyban függ, mintha egy pici folyadékba belemártod előtte.
Viszont itt nagyon kell figyelni, hogy abban se maradjon sokáig, mert ha megszívja magát, akkor szétesik a sütiben.

🤔 Az áztató folyadék hőmérséklete sem mindegy.
A meleg folyadékban sokkal jobban elázik a száraz süti, mint a hidegben, ez azért van, mert a melegtől a tésztában levő cukor és zsiradék is hirtelen olvadni kezd.

🤔 Arra is figyelj, hogy meddig teszed bele ebbe a folyadékba.
Általában 2-3 másodperc elég szokott lenni.
Ezek a szabályok akkor érvényesek, ha egészben használod fel a kekszeket.

🤔 De mi van akkor, ha darálva, összetörve szeretnél belőle sütit készíteni?
Ilyenkor mindig adagolva add hozzá a folyadékot, és érdemes mindig pihentetned egy picit a tésztát, mielőtt felhasználod, hogy lásd megpuhult-e eléggé.
Ha nem, akkor adhatsz még hozzá folyadékot, de csak óvatosan, kanalanként hozzádolgozva.
Itt is érvényes a meleg folyadékos szabály, sokkal jobban eláztatja a tésztát, mintha hidegen adod hozzá.
Tanuljunk együtt sütés nélküli sütiket készíteni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️