Szia!

Először is engedd meg, hogy tegeződjünk, hiszen finomakat sütni, kóstolgatni, és örülni a fantasztikusnál fantasztikusabb eredményeknek, csak egy kellemes, baráti, családias légkörben lehet igazán.

Megtisztelsz, hogy ezeket a sorokat olvasod és tudom, hogy mire eljutottál ide, legalább egy oldalamat, ha nem is tüzetesen, de már átolvastad (mert igyekeztem jól elbújni), és feltetted a kérdést, ki is lehet ez a Meluska?

Nem szeretnélek személyes adatokkal, méretekkel bombázni, így csak arról írok neked itt, hogy ki vagyok, illetve, hogy ki nem vagyok.

Kezdem az utóbbival.

Nem népesítem azok táborát, akik neves cukrászdák hosszú és kemény óráit végigdolgozó cukrászai közé tartoznak. Nincs michellin csillagom, kitűzőm, nagy szakmai elismerésem, trófeám, díjam, évekig tartó, külföldi tanulmányom.

De van a tarsolyomban sok minden más a cukrász szakképesítésemen kívül:

Belekerült 15 év szenvedély, szeretet a házi sütemények iránt.

Szerelem a régi receptekkel, a nagymamámtól tanult ízekkel.

Tisztelet a foltos, ezerszer használt receptlapok felé, melyekre nagy lendülettel írta fel nagyikám, jellegzetes betűivel az újabb és újabb finomságok összetevőit, nehogy elfelejtse azt a következő vasárnapig, mikor újra nála ebédelünk.

Csodálat a régi idők háziasszonyai iránt, akik szinte a semmiből, drága, cifra, és megjegyezhetetlen nevű hozzávalók nélkül is olyan varázslatra voltak képesek a konyhájukban, ami a legvadabb gyerkőcöt is kezes báránnyá változtatta annak reményében, hogy egy-egy ínycsiklandó falat neki is kijárjon jutalomként.

Ezeket a sütemény recepteket gyűjtöm és sütöm meg újra és újra.

Most szeretném neked is átadni ezt a tudást, hogy széles mosollyal és boldogságtól túlcsordult szívvel állhass a konyhádban, amikor gyermeked, vagy unokád, netalán a férfi, akinek a szívéhez a hasán keresztül is szeretnél utat törni, elégedetten, az ujjait cuppogtatva tartsa feléd a kistányérját és kérje csillogó tekintettel: “ugye kapok még egy szeletet?”.

Tarts velem és változtasd te is varázslatos hellyé a konyhádat!

Tanulj velem sütni! Várlak téged is a csapatba!

A legnagyobb tisztelettel irányodban:

Mikus Melinda

Meluska