A piskótából készült tekercsek mutatós és elegáns desszertek, és árasztanak némi profizmust is. Egy szépen feltekert rolád, aminek íves a belseje, a tészta és a krém pedig mámorítóan fonódik benne egybe, szinte már-már kéri, hogy fedezd fel ízlelőbimbóiddal az összesimult duettet.

Krémből készült palástját tortadarával teheted izgalmassá, és minden szeletét megkoronázhatod egy aprócska kis díszítéssel, mintha csak csókot lehelnél az imádott kedves homlokára.

Hozzávalók:

5 tojásból készített diós piskóta, közepes méretű tepsiben sütve

1 adag lisztes alapú vajas krém

5 dkg jó minőségű étcsokoládé, és 2 dkg jó minőségű kakaópor a krém ízesítéséhez

3 cs. tortadara és cukor szívecskék a dekoráláshoz.

Elkészítés:

A lisztes krém készítésekor a vajas részhez add hozzá az étcsokoládét, amit előtte olvassz meg és hűts vissza szobahőmérsékletűre, végül szitáld bele a kakaóport és keverd simára.
Ezután add hozzá a lisztes krémalapot, keverd el őket és tölts belőle csillagcsöves habzsákba 2 evőkanálnyit.

A maradék krém ¾ részével töltsd meg a piskótát, amit a tanultak szerint előzőleg feltekeréssel formázz roláddá, majd vond be a kívülről a maradék krémmel.

Tedd be a hűtőbe és hagyd teljesen kifagyni, majd forgasd tálcára öntött és azon egyenletesen eloszlatott tortadarába.

A műveletet végezheted gumikesztyűben is, hogy ne olvadjon meg a krém a kezed hőjétől.

Ezután szeleteld fel a sütit, majd a szeleteket egyenként díszítsd meg a habzsákban lévő krémmel, és tegyél rá egy-egy szívecskét.

Tálalás előtt tartsd a hűtőben.

Tipp:

a cukor dekorációt a legkönnyebben egy szemöldökcsipesszel tudod ráhelyezni a krémre. Legyen egy olyan, amit csak sütik készítéséhez használsz, és mindig mosd el, ha már nincs rá szükséged.

A diós piskóta sütését megtanulhatod a sütőiskola Bakacsók készítése oktatóanyagából.

Lisztes krémet pedig a Kozáksapka készítése oktatóanyagból tanulhatsz meg főzni.

Mindegyikben megtalálod a sütéshez, főzéshez szükséges recepteket, leírásokat, műveleti sorrendeket, illetve oktatófilmeket és hibalistákat is, hogy a sütid tökéletesre sikerüljön!

Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –