A briós már önmagában is izgalmas süti, hát még akkor, ha egy kis titkot is rejt magában!
A sütés végére a cukortól és a mandulától pedig nem csak látványos, hanem roppanós is lesz.
A csokoládé még dob rajta egyet, és nem csak küllemben, az egyszerű, gyerekkori kedvenc pedig így válik pillanatok alatt mutatós finomsággá.
Elkészíteni nagyon egyszerű, kezdők is próbálják ki bátran, tuti sikert aratnak vele!

RECEPT

Hozzávalók:
1 cs. előhűtött élesztős tészta
10 dkg kész csoki puding
2 dkg mandulabél
2,5 dkg étcsokoládé
2,5 dkg vaj

1 tojás a kenéshez
Kevés finomliszt a nyújtáshoz


Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Sütés: 30 percig 180°C-on


Elkészítés:
Elsőként a csoki pudingot szedd bele egy habzsákba, és kösd be a száját, majd tedd vissza a hűtőbe.

Csomagold ki a tésztát a papírból, közben szórd meg liszttel, nehogy leragadjon, amikor átfordítod.
Szórd meg a felületét is, majd nyújtsd ki négyzet alakúra.
Vágd fel 6 egyforma széles csíkká, és kend meg a széleket az elkevert tojással.
Vágj egy centis lyukat a habzsákra, és adagolj minden csíkra pudingot.
Hajtsd rá a tészta szélét, zárd le a végeit, majd tekerd fel.
Végül formázz belőle brióst. A végét illeszd alá, így a közepe kiemelkedik.
Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le tojással.
Szórd meg cukorral, végül pedig mandulával.

Előmelegített sütőben süsd 20 percig, amíg szép aranybarna színű lesz!

Csoki bevonat készítése:
A csokoládét és a vajat olvaszd meg mikróban, kb. 30 mp alatt, majd keverd simára.

A kisült briósokat csíkozd meg vele.
Kihűtés után porcukorral hintve tálalhatod.

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli