Most valóban belesütheted a szíved is a süteménybe! 
Egyszerű elkészítés, mutatós végeredmény!

RECEPT

Hozzávalók:
1 cs. előhűtött élesztős tészta
8 dkg eperlekvár
5 dkg porcukor
2 tk (10 ml) forró tej

1 tojás a kenéshez
Kevés finomliszt a nyújtáshoz


Előkészítés, összeállítás: 15 perc
Sütés: 20 percig 180°C-on


Elkészítés:
Csomagold ki a tésztát a papírból, közben szórd meg liszttel, nehogy leragadjon, amikor átfordítod.
Lisztezd be, majd sodrófával dolgozd el a felületét simára.
Jelöld meg hosszanti irányban a közepét.
Kend meg mindkét felét a lekvárral. Ügyelj rá, hogy a közepére ne kerüljön, mert majd amikor ott összecsíped a tésztát formázáskor, az ki fog belőle nyomódni.
Tekerd fel a széleit a közepéig, lisztezd meg, hogy a kés ne ragadjon bele, és vágd 12 egyforma adagra.
Kend meg a közepét tojással, ez segít a formázásban.
Fogj a kezedbe egy darabot a tekercsből, majd hajtsd ketté, és a közepét nyomd össze, így kapod meg a szívecske formát.
Helyezd a megformázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kend meg a tetejüket és az oldalukat tojással.

Előmelegített sütőben süsd 20 percig, amíg szép aranybarna színű lesz!

Sütés közben készítsd el a cukormázat.
Egy kevés forró tejjel keverd simára a porcukrot.
Még langyosan csíkozd meg vele a sütiket.
Végül porcukorral hintve találhatod.

Tipp: elkészítheted más lekvárral, vagy csokis változatban.
A cukormázat felhasználhatod sütik bevonására is.

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

Tészta tipp:

A sütikhez az alábbi tésztákat is használtam, beszerezhetők a LIDL-ben.