Rengeteg fajta gyümölccsel töltheted a pitédet, és a töltelék készítésének is vannak különböző módjai.

🍎 Egyik és a legegyszerűbb, amikor a gyümölcsöt felaprítod, lereszeled, felkockázod, cukrozod, fűszerezed, majd kis idő múlva kinyomkodod a levét, és megtöltöd vele a süteményt.

🍐 A másik, amikor ezt a levet besűríted, és belehelyezed a cukrozott gyümölcsöt, vagy gyümölcslével főzöl egy alapot, és abba rakod az ízben passzoló gyümölcsöt.

🍒 Megteheted, hogy egyben besűríted, felfőzöd a gyümölcsöt, és azt simítod a pitébe.
Az, hogy melyiket alkalmazod, nagyban függ attól, hogy mennyire leves a gyümölcs.

🍏 Aztán, a gyümölcsöt hozzáadhatod pépesítve is túróhoz, sajtkrémhez, tejszínhez, amit tojás sárgájával keversz be, hogy az összeálljon a sütés végére.
Ebbe akár kerülhetnek nagyobb gyümölcsdarabok is.
Keverheted őket még olajos magokkal, fűszernek pedig szinte mindegyikhez illik a fahéj, a citrom héja és a vanília.

Tanuljunk együtt pitéket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –