👉 Ha gyümölcsöt használsz, akkor annak a levét kell felfognod, majd besűrítened pudinggal, és beletenni sűrítés után a gyümölcsöt.
Ha nincs elég leve, akkor hozzáadhatsz még gyümölcslevet, vagy vizet.

👉 Felfőzheted a gyümölcsöt egyben is, ezt inkább olyan fajtáknál alkalmazd, ami kevés levet enged, vagy facsard ki azt. Ilyen pl. az alma, a körte.

👉 Mák, illetve dió tölteléket is készíthetsz felfőzve, ilyenkor vízzel, cukorral, lekvárral keverve főzzük fel az olajos magvakat, amíg azok bedagadnak és besűrűsödnek.
Mindkét fajtából jól kenhető, sűrű töltelék lesz, amitől a pitéd puha marad még másnap is.

Tanuljunk együtt pitéket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –