A sĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒli sĂŒtiket a legtöbb esetben valamilyen formĂĄban kĂ©szĂtjĂŒk el, majd abbĂłl kivĂ©ve szeleteljĂŒk Ćket.
đ A legnĂ©pszerƱbb ilyen formĂĄk a nagy Ă©s kis Ćzgerinc,
đ a csatos tortakarika,
đ a gyĂŒmölcskenyĂ©rforma,
đ valamint a kĂŒlönbözĆ sĂŒti formĂĄzĂłk, mint pl. a kifli.
A tĂ©sztamasszĂĄkat viszont kĂ©szĂtheted adagonkĂ©nt is, golyĂłvĂĄ formĂĄlva, vagy Ă©pp kinyĂșjtva Ă©s kiszĂșrva akĂĄr szĂv, akĂĄr korong formĂĄjĂșra.
Utóbbiakat bevonhatod részben vagy egészben csokival is.
đ Ha formĂĄkat hasznĂĄlsz a sĂŒti kĂ©szĂtĂ©shez, akkor Ă©rdemes kibĂ©lelned folpackkal, mert a segĂtsĂ©gĂ©vel könnyebben ki tudod a sĂŒtit dermedĂ©s utĂĄn venni belĆle.
đ Figyelj, hogy a tĂ©szta Ă©s a krĂ©m levegĆmentesen kerĂŒljön bele, akĂĄr picit az asztalhoz ĂŒtögetve össze is tömörĂtheted a hozzĂĄvalĂłkat, Ăgy a nagyobb buborĂ©kok kipukkadnak benne.
Ez azĂ©rt lĂ©nyeges, mert elĆfordulhat, hogy a sĂŒti, miutĂĄn kifordĂtod a formĂĄbĂłl, eltörik ott, ahol nagyobb levegĆadag marad benne.
Tanuljunk egyĂŒtt sĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒli sĂŒtiket kĂ©szĂteni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïžÂ –