Általában a kelt sütik tetejét le szoktuk kenni, hogy kapjon a felületük egy szép, mutatós réteget.
Ettől ínycsiklandóbb lesz a végeredmény, látványban és ízben is egyaránt.

🤗 Leginkább egy egész elkevert tojással kenjük ezeket a süteményeket, a legtöbb kelt tészta fajtára ez a réteg tökéletesen alkalmazható. A tojástól kap egy barna, fényes felületet a tészta, és egy picit meg is kérgesedik, de később ez a réteg megpuhul rajta.

🤗 A kenést két esetben végezzük, egyik a tészta utolsó kelesztése előtt, ilyenkor a sütemény még magába szívja a tojást, és kevésbé lesz fényes, viszont vastagabb kérget kap, valamint közvetlenül a sütés előtt, ilyenkor a tojástól a felület sötétebbre sül, a kéreg viszont vékonyabb és fényesebb lesz.

🤗 Kalácsok esetében a kenést el kell végezni az utolsó kelesztés előtt és után is, hogy a tészta szép kérges, és fényes legyen.

Tanuljunk továbbra is együtt kelt tésztákat sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –