Készíts te is villámgyorsan kókuszos csigát, előhűtött tésztából!
Mire bemelegedik a sütő, már össze is állítod,
a család és a gyerekek pedig imádni fogják!

RECEPT

Hozzávalók 16 db-hoz:
1 cs. előhűtött élesztős tészta
2 tojásfehérje
8 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék

Kevés víz, ha sűrű lenne a töltelék

Víz a kenéshez


Előkészítés, összeállítás: 25 perc
Sütés: 20 percig 170°C-on


Elkészítése:
Habosítsd ki a tojásfehérjét a cukorral, majd keverd hozzá a kókuszreszeléket.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet, hogy jól kenhető legyen.

Csomagold ki a tésztát a papírból, közben szórd meg liszttel, nehogy leragadjon, amikor átfordítod.
Szórd meg a másik felét is, majd nyújtsd egy picit szélesebbre, hogy el tudd majd osztani 16 részre.
Vizezd le a végét, hogy hozzá tudjon majd ragadni a tésztához, és ne nyíljon el, majd kend meg a töltelékkel és tekerd fel viszonylag szorosan.
Szeleteld fel 16 darabra, úgy, hogy felezed a távolságokat, közben pedig töröld minden vágásnál tisztára a kést, hogy ne ragadjon.

Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, hagyj köztük elég távolságot, hogy legyen helyük nőni, majd előmelegített sütőben süsd 20 perc alatt szép aranybarnára.
Porcukorral hintve, még langyosan tálald.

Tipp: kókuszreszelék helyett használhatsz ugyanebben az arányban darált diót, mákot, mandulát, mogyorót, vagy akár túrót is.

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

Tészta tipp:

A sütikhez az alábbi tésztákat is használtam, beszerezhetők a LIDL-ben.