A pite tésztában a hozzávalóknak reakcióba kell egymással lépniük ahhoz, hogy gáz keletkezzen benne, az pedig időt igényel.

🤔 De mi is történik a tésztában?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A lúgos kémhatású tésztalazító a savas kémhatású tejtermék és/vagy tojás hatására a szén-dioxidot szabadít fel.
Azonban, mivel a mennyiségek nagyon kevesek a tésztában, így ez a reakció lassabban megy végbe, ezt viszont ki kell várni.
Ha nem pihenteted a tésztát, akkor ez a folyamat nem megy végbe a sütid pedig morzsalékos, kemény, töredező lesz.

A gyúrt pite tésztáknak kimondottan jót tesz, ha előző este állítod össze és csak másnap használod fel.
Akár 24 órát is pihenhet, az eredmény annál finomabb lesz.
https://www.tanuljsutni.suli.hu/csatlakozz-te-is-a-sutoiskola-klubjahoz/
Tanuljunk együtt pitéket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –