
😋A kelt tészták legegyszerűbb csoportjai ez édes és sós keltek.
A sós részt majd egy külön sorozatban fogom neked részletezni.
😋Az édes kelt tészták leggyakoribb fajtái, amiket a házi sütik készítéséhez használunk, és megtanulsz majd sütni a sütőiskola oktatóanyagai segítségével, azok a
👉kalács tészták
👉briós tészták
👉és a tojás nélküli keltek.
Ezen felül léteznek a kelesztés nélküli élesztős tészták,
a hajtogatott élesztős tészták,
valamint a kevert élesztős tészták.
Ezekről szintén később fogunk beszélni.
Mi a különbség a kalácstészta, a briós tészta, illetve a tojás nélküli keltek között?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
😋A briós tészták több zsiradékkal és tojás sárgával készülnek, a tojás nélküliek pedig általában tejföllel, de inkább joghurttal vannak még dúsítva.
Ezek készítésén megyünk végig majd ebben a hónapban.
Tanuljunk együtt kelt tésztákat sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –