A piték töltése meghatározza, hogy hogyan is nevezzük őket.
😊 Azok a piték, amelyek tölteléke két lap közé kerül, béleseknek nevezzük.

😊 Amelyek csak egy alsó lapot kapnak, illetve kerül a tetejükre ugyan tészta, de az vagy rács mintában, vagy ráreszelve a töltelékre, azok a lepények.

👉 Süthetjük őket tepsiben, vagy kerek, pite formában.
Nálunk a piték sós változata nem igazán elterjedt, inkább gyümölcsös, olajos magvas, illetve túrós változat lett a népszerű.

😏 Sütéskor a töltelékeknél mindig nagyon kell figyelned rá, hogy azok ne tartalmazzanak túl sok folyadékot, mert eláztathatják a tésztát, ami attól nyers marad.
A sok folyadéktól a felső tészta réteg is elreped, ha kerül a sütire.
A túl leves töltelék a sütés és hűtés végén nem lesz szeletelhető, kifolyik a tésztarétegek közül.

A különböző töltelék készítést megtanulhatod majd a sütőiskola hamarosan érkező oktatóanyagaiból, ahol részletesen bemutatom azok készítését.
Tanuljunk együtt sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –