Avagy a robotgép választásának fontos szempontjai


Erről írtam az A SÜTI SÜTÉS 14 ARANYSZABÁLYA című könyvemben, az Alapvető eszközök fejezetből olvashatsz most egy részletet.

“Kézi robotgépből millió féle kapható. Amire érdemes odafigyelned a választásakor:

1. A keverőszár ne jöjjön ki belőle egy erősebb rántással, amikor azt belehelyezted. Ezt már a boltban is tesztelheted, belepattintod a szárakat, és ha könnyen ki tudod őket a helyükről húzni anélkül, hogy a felső gombot megnyomnád, ami ugye kilöki a szárakat a foglalatból, akkor azt a modellt hagyd ott, mert nagy esélye van, hogy ha sűrűbb tésztát vagy krémet keversz vele, akkor az ki fog jönni a helyéről használat közben, ez pedig balesetveszélyes.

2. Legalább 250-300 Wattos teljesítményű gépet válassz, mert az ennél kisebbek bizony nyögnek már egy krémalap kikeverése alatt is, ami pedig a motor leégéséhez vezet igen gyorsan.

3. A keverőszárak fémből legyenek, és a habverő szár ne műanyag foglalatba legyen beillesztve. Ezek a műanyag részek nagyon gyengék, és elpattannak a használat során, így gyakorlatilag használhatatlanná válnak, ha a szár eltörik ezen a ponton, mert mint tudjuk, a szárak még véletlenül se kompatibilisek más gépekkel, külön pedig lehetetlen őket kapni. Inkább válassz már eleve csak fémből készült keverőszáras modellt.

4. Legalább 3 fokozatot tudjon a géped, egy alacsony, egy közepes és egy magas fordulatot. Ha ennél többet tud az jó választás, ha nem, akkor hagyd a polcon.

5. Az is nagyon hasznos, ha megnézed milyen hosszú vezetékkel készül, hiszen az is lehet, hogy otthon egy konnektorig se fog elérni, ezért már a vásárláskor be kell szerezned egy hosszabbítót. Azért legyen legalább 1 m hosszú vezeték rajta, mert így elkerülheted, hogy esetleg folyadék folyjon a hosszabbítód alá, vagy épp mindenestől beleessen a tészta keverékbe, ami pedig áramütést okozhat.”

Számos más praktikával is találkozhatsz a 130 oldalas, keménykötésű, 14 fejezetből álló sütős könyvemben, ami telis-tele van cukrász fortélyokkal és sütési praktikákkal.
A könyv elérhető a Libri könyvesboltjaiban, vagy a honlapjukról megrendelheted online itt itt itt:
https://www.libri.hu/konyv/mikus_melinda.a-suti-sutes-14-aranyszabalya.html
Legyen belőle a polcodon, hogy még jobban menjen a házi sütik készítése!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –