Az omlós élesztős tészták karácsonykor kerülnek előtérbe, ugyanis belőlük készül a bejgli, a pozsonyi kifli, a zserbó és a flódni, hogy a legismertebb változatoknál maradjunk.
🤫 Ezeket a tésztákat általában begyúrás után nem kelesztjük, viszont van egy titkuk.

☺️ Ha pozsonyi kiflinek, vagy bejglinek készíted, akkor érdemes előző este kiporcióznod, majd egy dobozban lezárva a hűtőben pihentetned reggelig és utána készíteni belőle a süteményt, ugyanis a pihentetéstől a tészta szerkezete laza lesz, és nem fog repedni, mert könnyebben ki tud közüle a töltelékben levő gőz jutni a sütés alatt.

🎄Ennek a tésztának a készítését és fortélyait karácsony előtt a lehető legrészletesebben meg fogom neked mutatni majd, hogy elkápráztasd végre a családot!

Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –