Az omlós tésztából készülő lapokat általában a tepsi alján sütjük, így könnyebb azt sérülésmentesen elkészíteni, mert így kisebb az esélye, hogy eltörik.

A tepsiket nem kell sem lekenned, sem lelisztezned, de legyenek mindig tiszták és szárazok.

👉 A kinyújtott lapot mindig úgy kell elhelyezned rajta, hogy az egy picit túllógjon a széleken, mert a sütéskor összeugrik, de ha egy kicsit túllóg, akkor a sütés végére is meglesz a megfelelő és kellő mérete.

👉 A lapokat sütés után azonnal érdemes leszélezned, mert a megmaradó és felfelé vagy lefelé álló felesleg letörhet, és vele együtt eltörhet a lap is.

👉 A legegyszerűbb módja a szélezésnek, ha fogsz egy tiszta, fertőtlenített ollót, és azzal vágod le a felesleget.
A sarkoknál kezdd, és vigyázz, hogy el ne törjenek, majd haladj vele végig.

👉 A jó hír, hogy ezt a frissen kisütött szalalkálival készülő tésztával is el tudod végezni, mert langyosan a tészta még puha. Ráadásul ezek a lapok szélezés nélkül nagyon sokszor eltörnek, mert amikor állítod össze a rétegeket és egyik lap széle megfeszül a másikén, akkor elpattan a tészta.

👉 Ez után tedd a lapokat hűtőrácsra és hagyd őket kihűlni.
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –