Az omlós tészták nyújtásánál nagyon fontos, hogy az ne legyen megpuhulva, ugyanis akkor nem nyújtani fogod, hanem elkenni a deszkán.

A túl hideg tészta viszont nyújtás közben elkezd repedezni, ilyenkor szokott a széle olyan lenni, mintha rongyos lenne.
A hideg tésztát érdemes nyújtás előtt átgyúrni, attól picit megpuhul, majd lisztezett deszkán nyújtani.

A tészta tetejét is szórd meg, mert könnyen előfordul, hogy ráragad a sodrófára.

👉 Hogyan nem lesz belőle amőba?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ahhoz, hogy a tészta ne valami absztrakt formát vegyen fel, egy picit elő kell készítened, majd jöhet egy kis trükk.

1. – A tésztát nyújtás előtt formázd meg téglalap formájúvá.
2. – Ez után a sodrófával tegyél bele egy keresztet, úgy, hogy a téglalap oldalainak hosszát felezed.
3. – Először az így keletkezett kis dombokat nyújtsd ki, így megformálod a tészta sarkait.
4. – Nyújtsd a kívánt vékonyságúra a tésztát.
5. – Legvégül pedig a kezeddel add mag a sarkoknak a végső formát.

Utána még mérd hozzá a tepsit, hogy ne legyen túl hosszú, vagy széles, és használd fel, a recept szerint.
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –