Az omlĂłs tĂ©sztĂĄk nyĂșjtĂĄsĂĄnĂĄl nagyon fontos, hogy az ne legyen megpuhulva, ugyanis akkor nem nyĂșjtani fogod, hanem elkenni a deszkĂĄn.

A tĂșl hideg tĂ©szta viszont nyĂșjtĂĄs közben elkezd repedezni, ilyenkor szokott a szĂ©le olyan lenni, mintha rongyos lenne.
A hideg tĂ©sztĂĄt Ă©rdemes nyĂșjtĂĄs elƑtt ĂĄtgyĂșrni, attĂłl picit megpuhul, majd lisztezett deszkĂĄn nyĂșjtani.

A tĂ©szta tetejĂ©t is szĂłrd meg, mert könnyen elƑfordul, hogy rĂĄragad a sodrĂłfĂĄra.

👉 Hogyan nem lesz belƑle amƑba?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ahhoz, hogy a tĂ©szta ne valami absztrakt formĂĄt vegyen fel, egy picit elƑ kell kĂ©szĂ­tened, majd jöhet egy kis trĂŒkk.

1. – A tĂ©sztĂĄt nyĂșjtĂĄs elƑtt formĂĄzd meg tĂ©glalap formĂĄjĂșvĂĄ.
2. – Ez utĂĄn a sodrĂłfĂĄval tegyĂ©l bele egy keresztet, Ășgy, hogy a tĂ©glalap oldalainak hosszĂĄt felezed.
3. – ElƑször az Ă­gy keletkezett kis dombokat nyĂșjtsd ki, Ă­gy megformĂĄlod a tĂ©szta sarkait.
4. – NyĂșjtsd a kĂ­vĂĄnt vĂ©konysĂĄgĂșra a tĂ©sztĂĄt.
5. – LegvĂ©gĂŒl pedig a kezeddel add mag a sarkoknak a vĂ©gsƑ formĂĄt.

UtĂĄna mĂ©g mĂ©rd hozzĂĄ a tepsit, hogy ne legyen tĂșl hosszĂș, vagy szĂ©les, Ă©s hasznĂĄld fel, a recept szerint.
Tanuljunk egyĂŒtt linzert Ă©s omlĂłs sĂŒtiket sĂŒtni!

Cukormåzas ölelés neked!
– Meli❀ –