Az omlĂłs tĂ©sztĂĄk nyĂșjtĂĄsĂĄnĂĄl nagyon fontos, hogy az ne legyen megpuhulva, ugyanis akkor nem nyĂșjtani fogod, hanem elkenni a deszkĂĄn.
A tĂșl hideg tĂ©szta viszont nyĂșjtĂĄs közben elkezd repedezni, ilyenkor szokott a szĂ©le olyan lenni, mintha rongyos lenne.
A hideg tĂ©sztĂĄt Ă©rdemes nyĂșjtĂĄs elĆtt ĂĄtgyĂșrni, attĂłl picit megpuhul, majd lisztezett deszkĂĄn nyĂșjtani.
A tĂ©szta tetejĂ©t is szĂłrd meg, mert könnyen elĆfordul, hogy rĂĄragad a sodrĂłfĂĄra.
đ Hogyan nem lesz belĆle amĆba?
ËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËËË
Ahhoz, hogy a tĂ©szta ne valami absztrakt formĂĄt vegyen fel, egy picit elĆ kell kĂ©szĂtened, majd jöhet egy kis trĂŒkk.
1. â A tĂ©sztĂĄt nyĂșjtĂĄs elĆtt formĂĄzd meg tĂ©glalap formĂĄjĂșvĂĄ.
2. â Ez utĂĄn a sodrĂłfĂĄval tegyĂ©l bele egy keresztet, Ășgy, hogy a tĂ©glalap oldalainak hosszĂĄt felezed.
3. â ElĆször az Ăgy keletkezett kis dombokat nyĂșjtsd ki, Ăgy megformĂĄlod a tĂ©szta sarkait.
4. â NyĂșjtsd a kĂvĂĄnt vĂ©konysĂĄgĂșra a tĂ©sztĂĄt.
5. â LegvĂ©gĂŒl pedig a kezeddel add mag a sarkoknak a vĂ©gsĆ formĂĄt.
UtĂĄna mĂ©g mĂ©rd hozzĂĄ a tepsit, hogy ne legyen tĂșl hosszĂș, vagy szĂ©les, Ă©s hasznĂĄld fel, a recept szerint.
Tanuljunk egyĂŒtt linzert Ă©s omlĂłs sĂŒtiket sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïžÂ –