☝️ Mivel ezek e tészták nagyon érzékenyek a hozzáadott folyadék mennyiségére, így általában a száraz hozzávalókkal érdemes variálni.
👉 Ilyen esetben a liszt mennyiségéből kell kivonni az ízesítő mennyiségét.

☝️ Néhány apró szabály még ezen felül az omlós tészták ízesítéséhez:

– olajos mag maximum 10% adható a tésztához
– a citrusféléknek csak héja kerüljön a tésztába
– a színezéket el kell keverni a folyadékban, linzer esetében a tojás sárgájában
– aromát nem pluszban adunk hozzá, hanem kivonjuk a folyadék mennyiségéből!!!

☝️ Ezek nagyon lényegesek, mert ha több lesz a folyadék a tésztádban, akkor bizony az lelágyul, ragadni fog, és nagyon nehéz lesz belőle szép apró sütiket készíteni.

Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –