
👉 Ezeket a tésztákat minden esetben magas hőfokon kell sütnöd, ugyanis majd a benne lévő zsiradék fogja őket lazítani úgy, hogy az felforr benne a sütéskor, habzani kezd odabent és a kis buborékok meglazítják a szerkezetüket.
😌 Ha nem elég forró a sütőd, akkor a zsiradék csak megolvad benne, majd kifolyik belőle, a tészta pedig kemény, porlós és törékeny lesz kihűlés után.
🤔 Az élesztővel készülő omlós tésztáknál viszont már kétütemű sütést kell alkalmaznod, ugyanis számolnod kell a töltelékben levő folyadékkal is.
Ha az hirtelen felforr benne, és nem veszed vissza a hőfokot, akkor a tészta elreped a belülről utat törő gőztől.
Ezért kb. 10 perc sütés után mindig vissza kell venned a hőfokot, hogy a víz mire felmelegszik a töltelékben, ne tudjon nagy erővel, gőzként távozni, hanem szelíden és lassan hagyja el a sütid belsejét, hogy az tökéletesen egyben maradjon.
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –