A pogácsa tésztát ugyanúgy kell összeállítanod, mint általában a legtöbb kelt tésztát.
👉 Hogy mire kell figyelned, ehhez kapsz tőlem segítséget a Sütőiskola honlápján itt:
https://www.tanuljsutni.hu/kelt-suti-forgatag-segitseg-suteshez/

👉 A pogácsákba az ízesítők viszont két módon kerülhetnek bele.
Vagy belegyúrod a tésztába, vagy pedig hajtogatod azt, és úgy kerül bele az ízesítés.

Hogyan kell hajtogatni a pogácsát, hogy az szép leveles legyen?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
👉 Mindegy milyen ízesítéssel készíted, a hajtogatás nem változik:
egy szimpla, egy dupla hajtás, majd pihentetés következik, és szintén egy szimpla, egy dupla hajtást kell elvégezned, hogy a tészta kellően leveles legyen.

Szokás még feltekerni a tésztát, majd úgy kinyújtani, ez is lehet egy megoldás, viszont ebben az esetben kinyomod ízesítőt a rétegek közül, mikor azt elkezded kinyújtani.

Te melyik módszert használod a pogácsa készítéshez?

Tanuljunk együtt sütni!
https://www.tanuljsutni.hu
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –