👉🏻 Szalonnás lett a tészta, mi legyen belőle?


Hogy ez mindig akkor történik, mikor a legjobbra akarod a sütit készíteni!

Ugye?

Tudom, igen, én is voltam így, hogy a hússzor is megsütött süti, ami amúgy már rutinból ment, pont az ünnepekkor lett vállalhatatlan.

Ilyen esetekre az óta van mindig „B” tervem, mégpedig a pohár és tányérdesszertek!

A szalonnás tésztákat gyönyörűen fel tudod kockázni, vagy nagyobb darabokra tördelni, de akár le is lehet nagyobb morzsa állagra darálni.

Az előbbi kettőből pl. lehet csodás pohárdesszert, rétegezheted csoki öntettel, pudinggal, gyümölcsökkel, aszalványokkal, halmozhatsz rá tejszínt, megszórhatod gyöngycukorral.

Utóbbiból készülhet tortaalap, vagy épp belekerülhet a keksztekercsbe is, esetleg a rózsaszín szelet töltelékét is dúsíthatja, vagy golyókat is formázhatsz belőle, majd hurkapálcára szúrva, csokiba mártva bonbonná alakulhat.

Ha valami nem sikerül úgy, mint ahogy szeretnéd, akkor egy a fontos, ne pánikolj be, mert az nem tesz jót a sütésnek és a családnak sem.
Ebben az esetben használd a kreativitásod, vagy írj nekem a messenger alkalmazásban (kék karika a jobb alsó sarokban), és együtt kitaláljuk a megoldást!

Készüljünk együtt az ünnepekre is!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –


👉 Tudj meg mindent a sütéshez! 👩‍🍳


Hogy a többi karácsonymentő cikkről is értesülj, iratkozz fel a hírlevelemre itt:

Keresztneved:*
Emailed:*

Email címed ás adataid biztonságban vannak. Nem küldök spam-et, mert én se szeretem, és a törvény is bünteti, adataidat nem adom ki harmadik félnek.
Ha nem kérsz további értesítést, bármikor jelezheted nekem a tőlem kapott levélben. Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-132718/2017.