Ezt a tészta fajtát a legtöbb esetben 180°C-on, gőzmentes sütőben kell sütni.
Ez az a hőfok, amelyen átsül, de nem szárad ki.
A tészta mennyiségének megsülése a sütési időtől fog függeni. Minél több tojásból készült a tészta, annál tovább tart megsütni.
🤔Mikor kell alacsonyabb hőfokon sütni a piskótát?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ha vékony lapot sütsz belőle, illetve ha babapiskótát készítesz. Ebben az esetben a tészta nem kaphat színt kívül, az a jó, minél világosabb marad.
A túl alacsony hőfoktól a tészta nem emelkedik meg, ha pedig vékony lapnak sütöd, akkor inkább kiszárad és törik, mint átsül.
🤔Mi történik, ha nem a megfelelő hőmérsékleten sül?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A magas hőfoktól túl hamar megkérgesedik, belül pedig ragacsos marad.
A tészta színe függ attól is, miben sütöd.
Minél vékonyabb falú a tepsid, annál sötétebb lesz benne a tésztád, mert a közvetített hőtől a benne lévő cukor megbarnul.
🤔Mit tehetsz, ha nagyon megégeted a piskótát?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Az a jó hírem, hogy ilyenkor még menthető, mert kihűtés után ezt a sült réteget le tudod róla késsel kaparni, és a tészta felhasználható lesz utána.
Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –