A piték tetejét általában le szoktuk kenni egy egész, elkevert tojással. Ettől a tészta szép, világos, aranybarna színt kap, és fényes lesz tőle a felülete.

☝️ Azonban a pitéket nem csak felül érdemes megkenni, hanem az alsó tészta réteget is, mégpedig a kimaradt tojás fehérjével. Ha így teszel, akkor egy vízzáró réteget hozol létre a tésztán, amitől nem fogja magát megszívni a sütés során.

A tojásfehérje nem fog meglátszani a tésztán a sütés után, hiszen csak egy vékony kis réteg lesz belőle rajta, de sokat segít abban, hogy az alsó lap nem ázzon el.

A fehérje akkor is segít, ha megszurkálod az alsó lapot a sütés előtt, mert kitölti a réseket, amin nem tud a lé beszivárogni, viszont a gőz tud még tőle nyugodtan távozni.
😀 Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –