😊 Ha pite tésztát készítesz, akkor ugyanúgy figyelned kell a tésztalazító pontos kimérésére, mint a többi hozzávaló esetében, mert bizony a sok sütőportól a pite tészta megreped.
Ilyenkor történik az, hogy a tetején szétnyílik a lap, emiatt pedig kibugyog a töltelék a süteményből.
Szódabikarbónát is használhatsz a piték készítéséhez, az viszont kevésbé intenzíven fog majd dolgozni benne, vagyis sokkal kevesebb széndioxid keletkezik általa a tésztában.

😊 Utóbbi viszont ad egy mellékízt a süteménynek, erre mindenképpen számolj.

😊 Kevert piték esetében a sütőpor hasznosabb lesz, mert lazább tésztát kell készítened, emiatt pedig jobb, ha több gáz keletkezik a tésztában.

😊 A gyúrt pite tésztákat mindig pihentetned kell, mert a tésztalazítónak reakcióba kell lépnie a többi hozzávalóval ahhoz, hogy gáz keletkezzen a tésztádban, a kevés mennyiségek miatt viszont ennek időt kell hagyni.
Ezért van az is, hogy pl. az omlós tésztád annál puhább lesz sütés után, minél tovább pihenteted azt sütés előtt.

Tanuljunk együtt pitéket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️