Általában a pogácsákat úgy dekoráljuk, hogy az utal az ízesítésükre. A tetejét megszórhatjuk a tésztába került ízesítővel, pl. sajttal, tökmaggal.
A tetejüket hagyhatjuk szép sima felületűre is, nagyon elegáns lesz tőle, vagy épp beirdalhatjuk fél cm távolságban, hosszanti vagy rácsos mintázatban és máris gyönyörű textúrát kap a felületük.
Kerülhet még a tetejére szezámmag, köménymag egyaránt, vagy akár a kenő tojásba is belekeverhetünk fűszereket, aprított zöldséget.

A pogácsákat sütés előtt mindig kenjük meg, ettől gyönyörű, fényes és aranybarna felületük lesz, illetve könnyebben megáll a segítségével a tetején a dekoráció.

Ha van türelmed, akár mintázatokat is rakhatsz ki rájuk, hogyha mondjuk, tökmaggal dekorálod a sütidet.

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –