Ha a pogácsára gondolunk, akkor mindig egy kerek, sós sütemény jut eszünkbe, amiből két-három darab elfér a kezünkben, zsebünkben, és szívesen fogyasztjuk azt jártunkban keltünkben. 😋

De mitől is lesz egy sütemény pogácsa?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A kerekre kiszúrt formán túl jellemző még rá, hogy tészta valamilyen ízesítéssel van dúsítva.
😋Leginkább olyan pluszt kap, ami jól illik a sós íz világhoz, és tápanyagtartalom szempontjából is tartalmasabbá teszi.
😋Legtöbbször valamilyen zsíros ízesítést adódik hozzá.
Ez lehet állati zsiradék, vagy valamilyen tejtermék, de olajos magokkal is szaporíthatjuk a pogácsa tésztáját.
😋Kerülhet bele viszont zöldségféle is, nagyon kedvelt erre pl. a burgonya, de káposztával, sőt babbal is ízesíthetjük ezt a finomságot.

😊 A külcsín
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A pogácsákat általában tojással kenve és az ízesítésre utaló díszítéssel sütjük. De népszerű dekorálás a pogácsák beirdalása is.

Melyek a legnépszerűbbek?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
👑 Azt hiszem top helyen fej-fej mellett a sajtos, tepertős és krumplis pogácsa halad, utána érkezik a tökmagos, túrós változat, legvégére pedig maradnak a különböző zsiradékokkal hajtogatott változatok.

Tanuljunk együtt pogácsákat sütni!
https://www.tanuljsutni.suli.hu/csatlakozz-te-is-a-sutoiskola-klubjahoz
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –