Skip to Main Content
  • KOSÁRBAN - 0 Ft
Tanulj sütni!
  • FŐOLDAL
  • KEZDD ITT!
  • SÜTI ALAPOZÓ – LECKE SOROZAT KEZDŐKNEK
  • MÉG TÖBB SEGÍTSÉG A SÜTÉSHEZ! 🔻
    • DEKORÁCIÓS SOROZAT
  • SPÁJZ-BLOG
  • RECEPT SAROK 🔻
    • HOGYAN SÜSS SÜTIS KÖNYVBŐL?
    • SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK
    • RECEPTVIDEÓK
  • 👉 HÍRLEVÉL 💌
  • JELENTKEZZ A SÜTŐKLUBBA!
  • BELÉPÉS
  • RÓLAM
  • FŐOLDAL
  • KEZDD ITT!
  • SÜTI ALAPOZÓ – LECKE SOROZAT KEZDŐKNEK
  • MÉG TÖBB SEGÍTSÉG A SÜTÉSHEZ! 🔻
    • DEKORÁCIÓS SOROZAT
  • SPÁJZ-BLOG
  • RECEPT SAROK 🔻
    • HOGYAN SÜSS SÜTIS KÖNYVBŐL?
    • SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK
    • RECEPTVIDEÓK
  • 👉 HÍRLEVÉL 💌
  • JELENTKEZZ A SÜTŐKLUBBA!
  • BELÉPÉS
  • RÓLAM

Pogácsa pattintó – segítség a pogácsák sütéséhez

A pogácsa jellemzői

A pogácsa jellemzői

Ha a pogácsára gondolunk, akkor mindig egy kerek, sós sütemény jut eszünkbe, amiből két-három darab elfér a kezünkben, zsebünkben, és szívesen fogyasztjuk azt jártunkban keltünkben. 😋 De mitől is lesz egy sütemény pogácsa? ˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙ A kerekre kiszúrt formán túl jellemző … Tovább

TOVÁBB
A pogácsa tésztája

A pogácsa tésztája

A pogácsák leginkább kelt tésztákból készülnek és legtöbbször valamilyen zsiradékkal dúsítjuk azt. A zsiradékokról tudnod kell, hogy a tésztákban plusz tésztalazítóként is működnek, így segítenek neki megemelkedni, ettől pedig az finom, porhanyós lesz. A pogácsa tészták mindig keményebb, sűrűbb állagúak, … Tovább

TOVÁBB
Mivel ízesítheted finomra a pogácsádat?

Mivel ízesítheted finomra a pogácsádat?

Kerülhet a pogácsa tésztába állati eredetű hozzávaló olyanok, mint: tepertő sertésháj kacsa vagy libazsír füstölt kolbász felkockázott sonka lecsókolbász vagy akár csirke, illetve kacsa, pulykamáj is. Tejtermékekkel is ízesítheted a pogácsát Zsíros sajtok túró, juhtúró, gomolya joghurt tejföl kerülhet a … Tovább

TOVÁBB
Tejtermékek pogácsába

Tejtermékek pogácsába

A pogácsák készítéséhez szinte nélkülözhetetlen valamilyen tejtermék használata, persze vannak olyan receptek is, amelyek nem tartalmaznak ilyen hozzávalókat, de inkább jellemző a használatuk hozzá, mint sem. 👉 Talán a legtöbben, ha pogácsáról van szó, a sajtra gondolnak először, mint tejtermékre, … Tovább

TOVÁBB
A pogácsák lelke a zsiradék

A pogácsák lelke a zsiradék

Egyszer volt, hol nem volt, a világot látni induló paraszt legénynek édesanyja csomagolt hamuban sült pogácsát.. 🛍 😊 Bizony még a mesék is emléket állítanak neki, és jó példaként mutatják be azt, hogy a pogácsa akár a hosszú úton is laktató … Tovább

TOVÁBB
Növényi ízesítők pogácsába

Növényi ízesítők pogácsába

Ha pogácsát készítesz, azt nem csak állati eredetű ízesítőkkel dúsíthatod, hanem különböző növényekkel is. ⭐️ Legnépszerűbbek ezek közül pl. a tökmag, a hagyma, ami lehet akár lepirított, felkarikázott, vagy kockázott vöröshagyma, apróra vágott snidling, de akár medvehagyma is kerülhet bele, szintén … Tovább

TOVÁBB
Édes pogácsák

Édes pogácsák

Nálunk nem igazán elterjedt változat, de az angol teadélutánoknál viszont nélkülözhetetlen kellék a pogácsák egyik édes változata, a Scone, ami még csak nem is élesztővel, hanem sütőporral készül. Általában vaníliával, citrommal ízesítik, illetve kerülhet bele aszalt áfonya, vagy akár datolya … Tovább

TOVÁBB
Összeállítás, hajtogatás

Összeállítás, hajtogatás

A pogácsa tésztát ugyanúgy kell összeállítanod, mint általában a legtöbb kelt tésztát. 👉 Hogy mire kell figyelned, ehhez kapsz tőlem segítséget a Sütőiskola honlápján itt: https://www.tanuljsutni.hu/kelt-suti-forgatag-segitseg-suteshez/ 👉 A pogácsákba az ízesítők viszont két módon kerülhetnek bele. Vagy belegyúrod a tésztába, … Tovább

TOVÁBB
A hasrafekvős pogácsák titka

A hasrafekvős pogácsák titka

Avagy, mitől nem lesz részeges a pogid? 😏 A pogácsa eldőlésének egyik oka az, hogy a tészta vastagságához képest kis átmérőjű kiszúrót használsz, emiatt pedig a pihentetés után a súlypontja átkerül, és a sütéskor kihasal. 😏 A másik gond maga az élesztő … Tovább

TOVÁBB
A pogácsa formázása, megemelése

A pogácsa formázása, megemelése

Ahhoz, hogy a pogácsád szép magas legyen, és ne dőljön el, érdemes egyenként a kezed élei között kicsit meggörgetned. A kezedet ellentétes irányban mozgatva, kicsit megtekered őket, így azok picit megemelkednek, és a végén szép magasak lesznek, illetve állva maradnak. … Tovább

TOVÁBB
A pogácsa dekorálása

A pogácsa dekorálása

Általában a pogácsákat úgy dekoráljuk, hogy az utal az ízesítésükre. A tetejét megszórhatjuk a tésztába került ízesítővel, pl. sajttal, tökmaggal. A tetejüket hagyhatjuk szép sima felületűre is, nagyon elegáns lesz tőle, vagy épp beirdalhatjuk fél cm távolságban, hosszanti vagy rácsos … Tovább

TOVÁBB
Sütés, hűtés

Sütés, hűtés

A pogácsákat mindig viszonylag magas hőmérsékleten, 180-220°C-on, és rövid ideig kell sütni, mert a bennük lévő zsiradék csak így tud felforrni, és tudja megemelni a tésztát. Ha alacsony hőfokon sütöd, akkor csak kiolvad belőle az, a tészta pedig lapos marad. … Tovább

TOVÁBB

0

           

KAPCSOLAT

0

  • FŐOLDAL
  • JELENTKEZZ A SÜTŐKLUBBA!
  • KÖNYVRENDELÉS
  • BELÉPÉS

Minden jog fenntartva! - 2022 © Tanulj sütni! - sütőiskola Melivel

  • FŐOLDAL
  • HOGYAN SÜSS SÜTIS KÖNYVBŐL?
  • HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
  • BELÉPÉS A FIÓKODBA

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás