A pogácsákat mindig viszonylag magas hőmérsékleten, 180-220°C-on, és rövid ideig kell sütni, mert a bennük lévő zsiradék csak így tud felforrni, és tudja megemelni a tésztát.

Ha alacsony hőfokon sütöd, akkor csak kiolvad belőle az, a tészta pedig lapos marad.

A magas hőmérséklettől a tészta kívülről gyorsabban kérgesedik, emiatt pedig jobban megtartja a benne levő nedvességet is, valamint a hozzávalók sem tudnak tőle kifolyni, így a pogácsa sokkal szaftosabb marad, és nem szárad ki, nem lesz morzsalékos a sütés végére.

A pogácsákat érdemes hűtőrácson kihűteni és csak kihűtés után beletenni tálba, mert beizzadnak az edényben, illetve a friss pogácsa könnyen össze is nyomódik, emiatt pedig ragacsos lesz a közepe. Ráadásul a deformálódott pogik nem is mutatnak valami jól a tálaláskor.

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –