🤔Melyikkel készüljön a piskóta?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A cukor a tojásban levő nedvességtől elolvad, amikor azt hozzáadod, viszont nem mindegy, hogy mennyi idő alatt.
Minél kisebb a cukor szemcséje, annál hamarabb oldódik fel benne.😊

Ez azért fontos, mert a tojás kihabosításának van egy időbeni határa, vagyis nem keverészheted a végtelenségig, különben szétesik az.🤨

Ha kisebb mennyiségből sütsz piskótát, akkor azt javaslom, készítsd porcukorral, (2-4 tojás felhasználásakor), nagyobb mennyiségnél már dönthetsz, az alábbi szempontok szerint.

👉Ha porcukorral készíted a piskótát, akkor az egy sűrűbb masszát fog eredményezni, ugyanis a porcukortól a fehérjehabban a légbuborékok kisebbek lesznek. Ez azért van, mert a kisebb szemcsék sokkal jobban elkeverednek a habban.

👉A kristálycukor használatakor a fehérjehab sokkal lazább lesz, nagyobb légbuborékok keletkeznek benne, viszont figyelned kell rá, hogy a cukor a kihabosítás végére teljesen felolvadjon benne, különben le fog a tészta aljára ülni és attól megég a sütid, illetve alul sűrűbbé válik.

🥰Az oktatóanyagokban minden tésztát utóbbival tanulsz meg elkészíteni azért, hogy megtanuld a tojásfehérje habosítás minden fortélyát, illetve ezek a hagyományos házi sütemények, amelyeket most megtanulhatsz sütni eredetileg is ezzel készültek, hogy egy lazább tészta adja meg nekik az alapot.
https://www.tanuljsutni.hu/sutoiskola-oktatoanyagok/

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –