Ha sĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒli sĂŒtiket kĂ©szĂ­tesz, akkor sok esetben adott mĂĄr egy alap Ă­z, amihez passzolnia kell azoknak az Ă­zeknek, amelyeket hozzĂĄraksz.˙

Hogy mihez mi passzol, arrĂłl kĂŒlön posztban is Ă­rok, viszont most nĂ©zzĂŒk meg azt, hogy ha pl. pohĂĄrdesszertet kĂ©szĂ­tesz, ahol az egyes rĂ©tegek fontos szerepet kapnak, Ă©s nem csak Ă­zben, hanem lĂĄtvĂĄnyban is, mire kell figyelned.

😊 EsztĂ©tika szempontjĂĄbĂłl jĂł, ha kĂŒlönbözƑ szĂ­nƱ, sötĂ©tebb, vilĂĄgosabb rĂ©tegek vĂĄltjĂĄk egymĂĄst. Azt viszont, hogy mi utĂĄn mi következzen, nagyban befolyĂĄsolja az Ă­z.

😊 ÁltalĂĄban Ășgy kell összeĂĄllĂ­tanod egy ilyen desszertet, hogy egy kanĂĄlnyi adagba bele tudjon kerĂŒlni minden rĂ©teg Ă­ze, mert Ă­gy lesz csak teljesen kiĂ©lvezhetƑ az alkotĂĄs.

😊 A pohĂĄrdesszertek, valamint azĂ©rt nagyon sok, rĂ©tegezett sĂŒti pont ezek miatt nem kĂ©szĂŒl maximum 4 fĂ©le Ă­zzel, mert a nagyobb Ă­z kavalkĂĄd vĂ©gĂŒl elnyomja a kevĂ©sbĂ© dominĂĄnst, illetve a vĂ©gĂ©n mĂĄr csak az alap Ă­zek fognak kiĂ©rzƑdni belƑle, tehĂĄt, hogy Ă©des, vagy savanyĂș, stb. a desszert.

😊 Mindig van egy fƑ Ă­z, amit kiemelĂŒnk, Ă©s ezt tĂĄmogatjuk meg vĂ©gĂŒl a többivel.
ÁltalĂĄban az ilyen desszertek elnevezĂ©se is erre utal, Ășgyhogy ha alkotsz valami Ășjat, mindig arrĂłl nevezd el, ami fƑ Ă­zĂ©t adja a finomsĂĄgodnak.

😊 Érdemes a rĂ©tegeknĂ©l az ĂĄllagokra is figyelni, legyenek nagyjĂĄbĂłl azonos ĂĄllagĂșak, ha pedig szĂĄrazabb Ă©s nedvesebb rĂ©tegeket, tehĂĄt tĂ©sztĂĄt Ă©s krĂ©met vĂĄltogatsz, akkor Ă©rdemes a tĂ©sztĂĄt morzsalĂ©kosan, vagy felaprĂ­tva a krĂ©m közĂ© helyezni, leginkĂĄbb azĂ©rt, mert a kanĂĄl nem tudja majd azt szĂ©tvĂĄgni, emiatt pedig az egĂ©sz desszert kinyomĂłdik a pohĂĄrbĂłl.

TejszĂ­nt ĂĄltalĂĄban a tetejĂ©re helyezĂŒnk ezeknek a desszerteknek, a dekorĂĄlĂĄsnĂĄl pedig prĂłbĂĄlunk a dominĂĄns Ă©s a tĂĄmogatĂł Ă­zekre utalni.

Tanuljunk egyĂŒtt pohĂĄrdesszerteket kĂ©szĂ­teni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meli❀ –