Skip to Main Content
Tanulj sütni!
  • FŐOLDAL
  • KEZDD ITT!
  • SPÁJZ-BLOG
  • MÉG TÖBB SEGÍTSÉG A SÜTÉSHEZ! 🔻
    • PISKÓTA KAVALKÁD
    • KELT SÜTI FORGATAG
    • LINZER LÁZ
    • SÜTŐMENTES HETEK
    • PITE PARTI
    • SZELET SÜTI
    • POGÁCSA PATTINTÓ
  • KÖNYVRENDELÉS
  • RECEPTVIDEÓK
  • RECEPT SAROK 🔻
    • RECEPTGYŰJTEMÉNY
  • SÜTI ALAPOZÓ – LECKE SOROZAT KEZDŐKNEK
  • DEKORÁCIÓS SOROZAT
  • SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK
  • SÜTŐKLUB
  • 👩‍🍳 ONLINE SÜTŐTANFOLYAMOK 🍰
  • FŐOLDAL
  • KEZDD ITT!
  • SPÁJZ-BLOG
  • MÉG TÖBB SEGÍTSÉG A SÜTÉSHEZ! 🔻
    • PISKÓTA KAVALKÁD
    • KELT SÜTI FORGATAG
    • LINZER LÁZ
    • SÜTŐMENTES HETEK
    • PITE PARTI
    • SZELET SÜTI
    • POGÁCSA PATTINTÓ
  • KÖNYVRENDELÉS
  • RECEPTVIDEÓK
  • RECEPT SAROK 🔻
    • RECEPTGYŰJTEMÉNY
  • SÜTI ALAPOZÓ – LECKE SOROZAT KEZDŐKNEK
  • DEKORÁCIÓS SOROZAT
  • SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK
  • SÜTŐKLUB
  • 👩‍🍳 ONLINE SÜTŐTANFOLYAMOK 🍰

Szelet sütik – segítség a rétegelt és több lapos sütik készítéséhez

Melyik sütiket nevezzük szelet sütiknek?

😋 Azok a sütik kapták ezt a jelzőt, amelyeket tálaláskor feladagolva, felszeletelve kínáljuk az asztalra. A szelet sütik jellemzően egyforma méretűek, és nagyon mutatósak, általában tetejük külön dekorációt is kap. 🤨 A szelet sütik készítése már a gyakorlottabb háziasszonyok privilégiuma szokott lenni, … Continued

TOVÁBB

Milyen alappal készülhet szelet süti?

A legnépszerűbb szelet sütik linzer, illetve omlós tésztából, valamint különböző piskótából készülnek, de van, amelyiket omlós élesztős tésztából készítjük. 😊 A szelet sütik között megtalálsz olyanokat is, amelyek nem csak egy fajta tésztából készülnek, hanem mondjuk omlós tészta és piskóta van … Continued

TOVÁBB

Piskótás szelet sütik, roládok

Ezeket a süteményeket készítheted különböző piskótákból, kevert tésztákból. A tésztákat ízesítheted kakaóval, dióval, mákkal, citrommal, stb., sőt gyümölcs is kerülhet bele, pl. meggy vagy felezett sárgabarack. Lehet rajtuk, köztük egy vagy több féle ízesítésű krém, és kaphat valamilyen, elegáns kis … Continued

TOVÁBB

Több lapos szelet sütik

😋 Ha szelet sütikről beszélünk, akkor legtöbbször mindenkinek a többlapos sütik ugranak be, hiszen ezek azok a finomságok, amiket valóban precízen, lehetőleg egyformára szeletelve tálalunk. Nyugodtan mondhatom, hogy a süti készítés csúcsának számít a házi sütik között ez a süti csoport, … Continued

TOVÁBB

Sütés nélküli szelet sütik

A sütés nélküli szelet sütik készítése teljesen más technikákat igényel, mint a sütéssel készülők. Eleve ugye a tészta már adott, és azt kell felhasználni. A legtöbbször ez a tészta keksz vagy babapiskóta szokott lenni, de a sütés nélkül készülő sütiket … Continued

TOVÁBB

Milyen formára szeletelheted a sütiket?

A süteményeket nem csak a megszokott négyzet illetve téglalap alakúra szeletelheted. 🔺 Nyugodtan kipróbálhatod háromszög, vagy rombusz formára vágva is, máris kap a sütemény egy kis extra külsőt. A roládoknál elterjedt szeletelési mód az átlós felvágás, amivel szintén kicsit elegánsabb lesz … Continued

TOVÁBB

A vegyes szelet sütik. Mire figyelj?

Vannak olyan sütemények, amelyek vegyes tésztával vagy krémmel készülnek. 🤨 Általában ezeknél nagyon figyelni kell azok szeletelésére, mert bizony a különböző rétegek különböző állagúak lehetnek, és a felvágáskor emiatt esetleg szétnyomódhatnak, vagy épp ahogy a kés halad bennük egyre lejjebb, a … Continued

TOVÁBB

A szelet sütik töltése

Megkönnyítheted a süteményed betöltését, ha a krémet beletöltöd habzsákba és abból adagolod a tésztára. A habzsákból ugyanis sokkal szebben lehet egyenletesen felvinni a krémet, utána pedig nem kell a simításával bajlódnod. Ez azért is jó, mert vannak olyan sütik, amelyek … Continued

TOVÁBB

A szelet sütik egyben sütve

Vannak olyan sütemények, amelyeket nem külön álló lapokból és krémből, vagy töltelékből készítünk, hanem összeállítjuk őket és úgy sütjük ki egyben őket. 🥧 Erre alkalmasak a pite tészták, valamint az omlós élesztős tészták. Általában ezekbe vékonyan kerül bele a töltelék, és … Continued

TOVÁBB

A szelet sütik legnagyobb hibái

👉 HŰTÉS - nem hűtöd ki a lapokat eléggé, ezért a krém megolvad közötte és kifolyik - szeletelés előtt nem hagyod összeállni, megdermedni 👉 PIHENTETÉS - nem hagyod megpuhulni a tésztát a krémtől, így szeleteléskor a süti törik, a krém pedig kinyomódik … Continued

TOVÁBB

A szelet sütik dekorálása, díszítése tálalás előtt

Ha nagyon szépre és egyformára szeretnéd a sütijeidet készíteni, akkor a végső dekorálást mindig a felszeletelés után add meg a süteményednek. ☝️Sokkal könnyebb a sütiket utólag feldíszíteni, hiszen a vágás már megadja a sütemény széleit, így a dekorációt is egyenletsebben … Continued

TOVÁBB

A jól szeletelhető bevonatok titkai

A sütik tetejére legtöbbször vagy csokiból, vagy cukorból készülő bevonat kerül. Azonban az sem mindegy, hogy a bevonat alatt mi van közvetlen, hiszen nem minden esetben kerül tésztára. Van olyan süti, amelynél krémre, esetleg tejszínhabra, vagy épp tojáshabra húzunk mázat, … Continued

TOVÁBB

Kövess be az Instagramon!

Várlak!

Olvass a Facebookon is!

Facebook Pagelike Widget
  • KAPCSOLAT

Most ismerkedsz a sütéssel?

Olvasd el a 12 részes mini sorozatot, hogy végre magabiztosan forgasd a habverőt!

Minden jog fenntartva! - 2021 © Tanulj sütni! - sütőiskola Melivel

Szia! Elakadtál habverőforgatás közben? Kérdezz bátran és segítek!
  • FŐOLDAL
  • RECEPT SAROK
  • MÉG TÖBB SEGÍTSÉG A SÜTÉSHEZ!
  • RECEPTVIDEÓK
  • SÜTI ALAPOZÓ: 12 LECKE KEZDŐKNEK
  • SPÁJZ-BLOG
  • KÖNYVRENDELÉS

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás