Vannak olyan sütemények, amelyeket nem külön álló lapokból és krémből, vagy töltelékből készítünk, hanem összeállítjuk őket és úgy sütjük ki egyben őket.
🥧 Erre alkalmasak a pite tészták, valamint az omlós élesztős tészták.
Általában ezekbe vékonyan kerül bele a töltelék, és a legtöbb esetben ez dió, mák, vagy alma, esetleg körte lereszelve és jól kifacsarva.
Ezeknek a sütiknek a nagy előnye, hogy gyorsan elkészülnek, hiszen nem kell külön bajlódni a töltésükkel, hűtésükkel.

🥮 Vannak olyan egyben sütött többlapos szelet sütik, amelyeknek a tésztáját elősütik, és csak utána kerül közé vagy rá a töltelék.
Ilyen pl. a flódni, valamint a Rákóczi túrós. Mindkettőnél a tészta először sütve van egy picit, és csak utána kerül rá illetve közé a többi finomság.

Tanuljunk együtt szelet sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –