A pogácsák készítéséhez szinte nélkülözhetetlen valamilyen tejtermék használata, persze vannak olyan receptek is, amelyek nem tartalmaznak ilyen hozzávalókat, de inkább jellemző a használatuk hozzá, mint sem.

👉 Talán a legtöbben, ha pogácsáról van szó, a sajtra gondolnak először, mint tejtermékre, az ízesítésükkor.
Ez lehet füstölt, vagy akár fűszeres sajt is, ami lényeges, hogy legyen elég zsíros fajta, mert a pogácsáknak jót tesz, ha kellő mennyiségű zsiradékkal készülnek.

👉 A tej, tejföl, joghurt mind inkább a tészta lazítását szolgálják, ebből is érdemes a magasabb zsírszázalékkal rendelkezőket használni hozzá.

👉 A túró legtöbbször ízesítőként van jelen a pogácsákban, és általában jó adag zsiradék is társul hozzájuk, amellyel pl. nagyon finom, gyorsan készíthető túrós pogácsát is tudsz sütni.

Tanuljunk együtt pogácsákat sütni!
https://www.tanuljsutni.suli.hu/csatlakozz-te-is-a-sutoiskola-klubjahoz
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –