
A többlapos sütik esetében a lapokat szintén ki kell hűtened, mielőtt megtöltöd őket, hiszen a meleg lapok között megolvadhat a krém és kifolyhat belőle.
A lapokat mindig, még melegen szélezd le, itt megnézheted a módját, hogy hogyan:
https://www.tanuljsutni.hu/omlos-teszta-formazasa-suti-lap…/
☝️ A többlapos sütiket mindig úgy töltsd a krémmel, hogy egymásra rétegezed őket.
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Tudom, ez így furán hangzik, de bizony olvastam és láttam is már olyan összeállítási módot, hogy minden lapot le kellett külön kenni és úgy egymásra helyezni.
Felejtsd el ezt a módszert, csak megnehezíted a munkád vele.
☝️ Ha szeretnéd, hogy a lapok között egyforma mennyiségű krém legyen, akkor mérd meg annak a súlyát, majd oszd el 2-3-4 felé, attól függően, hogy hány lapból sütöd a sütit.
3 lap esetében 2 felé,
4 lap esetében 3 egyenlő adagra, stb.
A felső rétegre nem kell krémet tenned, hiszen valamilyen bevonat, vagy porcukor kerül majd rá.
☝️ A krémet nem kell teljesen kikenned a lapok széléig, mert ha ráteszed a következő réteget és azt egy kicsit lenyomkodod, akkor az pont segít majd neki a tészta széléig elsimulni.
🤭 Hogyan lesz a többlapos sütid szép sima tetejű?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Az összeállított sütit érdemes egy vágódeszkával lenyomkodnod, mielőtt rákerül a máz, vagy a csoki, így szépen vízszintes lesz a felülete, és a krém is elosztódik belül.
Ezt akár minden rétegnél elvégezheted, mikor ráhelyezted a lapokat, így még szebb lesz a sütid vágási felülete a szeletelés után, te pedig begyűjtheted az elismerő szavakat!
Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –