Vannak olyan sütemények, amelyek vegyes tésztával vagy krémmel készülnek.
🤨 Általában ezeknél nagyon figyelni kell azok szeletelésére, mert bizony a különböző rétegek különböző állagúak lehetnek, és a felvágáskor emiatt esetleg szétnyomódhatnak, vagy épp ahogy a kés halad bennük egyre lejjebb, a felső rétegek összenyomhatják az alsó rétegeket.

🧐 Ha több, különböző tésztából készülő sütit készítesz, akkor figyelj rá, hogy a rétegek kellően megpuhuljanak, mielőtt felszeleteled őket, így esélyesebb, hogy nem nyomódik szét a süti a szeletelés közben.

🧐 Krémet viszont minden esetben olyat válassz a sütidbe, ami a hűtés során megszilárdul annyira, hogy nem tud kinyomódni a felvágás közben a tésztalapok közül.
Erre a legalkalmasabbak a vajas krémek, mert a vaj kellően megszilárdul a hűtéstől.

🧐 Ha tejszínes sütiket készítesz, akkor érdemes csak max. 2 réteg tészta közé töltened, és lehetőleg a sűrűbb tészta képezze a sütemény alapját, így könnyedén fogod tudni szeletelni a tejszínhabos réteget.
Tanuljunk együtt szelet sütiket sütni!

Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –