
Vannak olyan sĂŒtemĂ©nyek, amelyek vegyes tĂ©sztĂĄval vagy krĂ©mmel kĂ©szĂŒlnek.
đ€šÂ ĂltalĂĄban ezeknĂ©l nagyon figyelni kell azok szeletelĂ©sĂ©re, mert bizony a kĂŒlönbözĆ rĂ©tegek kĂŒlönbözĆ ĂĄllagĂșak lehetnek, Ă©s a felvĂĄgĂĄskor emiatt esetleg szĂ©tnyomĂłdhatnak, vagy Ă©pp ahogy a kĂ©s halad bennĂŒk egyre lejjebb, a felsĆ rĂ©tegek összenyomhatjĂĄk az alsĂł rĂ©tegeket.
đ§Â Ha több, kĂŒlönbözĆ tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlĆ sĂŒtit kĂ©szĂtesz, akkor figyelj rĂĄ, hogy a rĂ©tegek kellĆen megpuhuljanak, mielĆtt felszeleteled Ćket, Ăgy esĂ©lyesebb, hogy nem nyomĂłdik szĂ©t a sĂŒti a szeletelĂ©s közben.
đ§Â KrĂ©met viszont minden esetben olyat vĂĄlassz a sĂŒtidbe, ami a hƱtĂ©s sorĂĄn megszilĂĄrdul annyira, hogy nem tud kinyomĂłdni a felvĂĄgĂĄs közben a tĂ©sztalapok közĂŒl.
Erre a legalkalmasabbak a vajas krĂ©mek, mert a vaj kellĆen megszilĂĄrdul a hƱtĂ©stĆl.
đ§Â Ha tejszĂnes sĂŒtiket kĂ©szĂtesz, akkor Ă©rdemes csak max. 2 rĂ©teg tĂ©szta közĂ© töltened, Ă©s lehetĆleg a sƱrƱbb tĂ©szta kĂ©pezze a sĂŒtemĂ©ny alapjĂĄt, Ăgy könnyedĂ©n fogod tudni szeletelni a tejszĂnhabos rĂ©teget.
Tanuljunk egyĂŒtt szelet sĂŒtiket sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meliâ€ïžÂ –