Három állagban gyúrhatod a tésztádhoz a zsiradékot.

👉Szilárdan, felkockázva hozzáadva,
👉puha állagban,
👉illetve olvasztva.

Szilárd állapotban össze kell morzsolnod a liszttel, és úgy dolgozni vele tovább.
A másik két esetben a zsiradék mindig a tészta összeállítása végén kerül a tálba.

😏Miért utoljára kerüljön bele a zsiradék?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
😊Az elterjedtebb hit az, hogy a tészta így lesz szép fényes külsejű, de igaziból azért kell utoljára hozzáadnod a többi hozzávalóhoz, mert ha összekevered az elején az élesztős folyadékkal, akkor az élesztő a zsírban megfullad.
😊A zsír ugyanis bevonja és nem fog tudni sem lélegezni, sem enni.
😊A legjobb, ha puha, lágy kenhető állagban gyúrod a tésztához a zsiradékokat.

😊Mit kell még erről a hozzávalóról tudnod?
👉Olvasd el a blogban itt itt itt:
https://www.tanuljsutni.hu/zsiradekok/

Tanuljunk együtt kelt tésztát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –