Egy házi süti is lehet gyönyörű, mindössze csak tudni kell, hogy mitől és hogyan válik azzá.
Számomra a sütés nem csak azt jelenti, hogy a sütemények finomak, hanem, hogy a tányéron csodaszépen mutatnak.
Szeretek gyönyörködni abban, amit készítek, és szeretem azt is, ahogy átjár az elégedettség és teljes boldogsággal mosolygok, amikor végül kikerül a süteményem az asztalra.

Hiszem és vallom, hogy a süti sütésben meg lehet az örömöt találni, és több is lehet, mint egy konyhai feladat.
Kikapcsolódásra, alkotásra, önkifejezésre tökéletesen használható, ráadásul a végeredményt megoszthatjuk másokkal is, így együtt, közösen tudjuk élvezni az ízeket és a látványt.

Az én elgondolásom szerint egy sütemény nem elég, ha csak finomra sikerül.
Az sem, ha nagyon szép, de ehetetlen, vagy mű az íze.

Azt is szeretem, ha nem időigényes munka elkészíteni, vagy épp ha mégis, akkor is szépen bele lehet a többi feladatunk sorába a készítését igazítani, így nem egy stresszes tevékenységgé válik a sütés.

Sütni megtanulni egy hosszú folyamat, gyakorlatilag mindig van valami új, amit ki lehet próbálni, legyen szó alapanyagról, eszközről, technikáról, vagy magáról a sütiről, és bizony nem biztos, hogy azonnal megtaláljuk ezekből a megfelelőeket. Az internet lehet egy jó kiindulópont, sok ötlet, eszköz és fórum van, ahonnan ezeket gyűjtögethetjük. Azonban ahhoz, hogy végül a sütés valóban örömmé váljon, egy alap tudásra szert kell tennünk, másként sosem fogjuk megérteni, hogy valójában mitől is válik egy süti szemnek és szájnak egyaránt kívánatossá.
Pontosan ezért indult el az első online tanfolyam, és érkezik még sok új is: hogy mindenki, aki szeretne gyönyörű és ízletes sütiket sütni, megalapozhassa ennek a lehetőségét.

A sütés lehet egy útvesztő is.

De lehet egy olyan tevékenység is, amiben láthatóan benne van a szíved, ez pedig elégedettséggel tölthet el, növelheti az önbizalmad, ráadásul a család és a barátok is élvezhetik veled sikert.

A tanfolyam és a sütőleckék pedig segítséget nyújtanak abban, hogy a hobbi cukrászkodás kiemelkedő szintre emelkedjen nálad, a süti sütés pedig akár életstílusoddá váljon.

2014-ben indítottam el a blogom azzal a céllal, hogy bemutassam, hogy a házi sütik sütéséhez milyen technikákat, eszközöket, alapanyagokat érdemes vagy épp nem érdemes használni, valamint hogy megmutassam azt is, hogy mire van szükség ahhoz, hogy finom és gyönyörű eredményt kapjunk, illetve, hogy egyik ne zárja ki a másikat.

Akkoriban még csak azért írtam leginkább, mert olyan sok kérdés érkezett hozzám a cukrász iskola elvégzése közben és után a közeli és távolabbi barátoktól, hogy egyszerűbbnek láttam ezek válaszait egy helyen összegyűjteni.

Nagyon hamar világossá vált számomra az is, hogy a nagyüzemi cukrászat, amit iskolai képzés keretén belül sajátítunk el, bizony nem kalauzol be a házi sütemények világába, sőt, egyáltalán nem segít úgy megtanulni sütni, hogy azt otthon, kis mennyiségek készítéséhez is tudjuk alkalmazni.

Ma már pontosan tudom, hogy a cukrász termékek és a házi sütemények világa között óriási különbség van.

Így kezdtem el specializálódni a hagyományosnak mondható, házias sütikre, de közben próbáltam és folyamatosan próbálom is beletenni a készítésükbe azt a megszerzett szakmai tudást, amitől ezek nem csak finomra, hanem mutatósra is készülhetnek.

Szenvedélyesen szeretem a régi, „nagyi” sütiket kipróbálni és készíteni cukrász fortélyokkal, mert az eredmény már pár kis lépés tökéletesítésével is hatalmas pozitív különbségeket hoz.

A Sütőiskolát pedig azért alapítottam, hogy ezt a tudást átadhassam azoknak, akik a sütést hobbi szinten szeretnék űzni, és gyönyörű sütiket szeretnének kiadni a kezükből.

2017-ben a Sütőiskolával rész vettem Vida Ági – Gazdagmami Országos Vállalkozói Versenyén, ahol az üzleti tervemmel végül 42 vállalkozás elől hoztam el az első díjat, ez pedig bebizonyította számomra, hogy sütni tanulni és tanítani iskolai kereteken kívül nagyon jó irány.

2018-ban megjelent az első könyvem az A SÜTI SÜTÉS 14 ARANYSZABÁLYA címmel, amit egy hiánypótló könyvnek szántam.
Sok-sok a sütéshez jól használható trükk és fortély található benne, így azokat a recepteket készíthetjük el az elolvasása után magabiztosan, amik most még a fiókban vagy a könyvespolcon lapulnak csak azért, mert azok felületesek, és emiatt az elkészítésük nehéznek vagy akár még lehetetlennek is tűnik.

A sütés pedig mit sem ér egy jó kis receptes gyűjtemény nélkül, ezért már dolgozom a hamarosan érkező receptes könyvemen is, sülnek a sütik, készülnek a fotók, hogy a már megszerzett tudással gyönyörű sütiket is süthessünk.

A honlapról és rólam bővebben

Nagy lépés volt a végső nevet megtalálni a Sütőiskola számára, és kialakítani az irányt, ami végül a teljes online képzés lett.
A honlapon megérkezett az első Alaptanfolyam, és érkeznek a rövid ám tartalmas sütő leckék, valamint lecke csomagok is.
Így egészen a kezdő, a hobbi cukrászkodást megtanulni vágyóktól, a már sütni jól tudó, de csak egy-egy süti készítésének elsajátítását keresőkig segítséget nyújt majd az oldal azoknak, akik házi sütiket szeretnének megtanulni sütni.


A „hivatalos” oldalamról annyit, hogy 2011-ben kiemelkedő eredménnyel végeztem az Inteltravel Kft. Felnőttképzési Intézmény cukrász szakán, a szakmai gyakorlatomat a Ferenciek terén akkor még működő Jégbüfében szereztem.

A honlap és a Sütőiskola működéséhez A Ruander Oktatóközpontban webdesign és webfejlesztő képzést végeztem, majd a szép fotók készítéséhez a Corvinus Oktatási Központ Fotográfus képzését is elvégeztem.

A honlapon a sütéstől az anyagok forgatásáig, az oldal csinosításán és a fotók készítésén keresztül a közösségi média felületek pörgetésig mindent teljesen egyedül végzek.

A szakmai tudásomat leginkább szakmai könyvekből fejlesztem, és célom a hagyományos házi sütemények megőrzőjévé, és azok készítésének szakemberévé válni.

Ha kérdésed van, akkor az info@tanuljsutni.hu címre tudsz nekem írni.