Neked is van otthon ravioli formád, de még sosem használtad?
Akkor most hoztam neked egy ötletet hozzá!
Almás, vaníliapudingos, fahéjas finomság, amit gyorsan el tudsz készíteni.

RECEPT

Hozzávalók:
1 cs. előhűtött élesztős tészta
16 cikk alma (1 db)
3 dkg kristálycukor
1 g fahéj

20 g pudingpor
5 dkg kristálycukor
175 ml hideg tej

1 tojás a kenéshez
Kevés finomliszt a nyújtáshoz


Előkészítés, összeállítás: 50 perc
Sütés: 15 percig 180°C-on


Elkészítése:
Elsőként a cukrot keverd el a pudingporral.
Adj hozzá egy kevés tejet és kevert simára.
Végül keverd el a maradékkal, és mikróban főzd sűrűre, majd hűtsd ki.

Az almát cikkezd fel, és csumázd ki, és felezd meg a darabokat.
A fahéjat és a cukrot is keverd össze.

Csomagold ki a tésztát a papírból, közben szórd meg liszttel, nehogy leragadjon, amikor átfordítod.
Szórd meg a másik felét is, nyújtsd meg négyzet alakúra, majd egy kis ravioli formával szúrj belőle 16 korongot.
Vagdosd be a szélüket 4-5 helyen, a másik felét a szélén pedig kend meg tojással.
Tedd a tésztát a formába. A bevágott szélek a fogantyú felé nézzenek.
Rakj bele pudingot, és egy almacikket, majd szórd meg fahéjjal.
Zárd össze, a felesleges tésztát pedig szedd le róla.

Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tojással, majd szórd meg a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben süsd 15 perc alatt szép pirosra.
Porcukorral hintve, még langyosan tálald.

Tipp: alma helyett használhatsz bele epret, eperpudinggal, vagy banánt banánpudinggal, esetleg puncs pudingot, mazsolával.

Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

Tészta tipp:

A sütikhez az alábbi tésztákat is használtam, beszerezhetők a LIDL-ben.