A tojás-liszt aránya
Ha alap, vagy sima piskótát készítesz, akkor mindig mérd ki a hozzávalókat hozzá pontosan.
Hogy miért arról egy korábbi írásomban olvashatsz itt itt itt:
https://www.tanuljsutni.hu/piskotak-keszitesenek-legfontosabb-szabalya/

Elég ennyi liszt hozzá?
Igen, a piskóták egyik alapszabálya, hogy 2 dkg-nál többet ne adj hozzá tojásonként, mert a tészta sűrű és fojtós lesz tőle.
Akkor se tegyél bele több lisztet, ha nagyobb mennyiségű tojásból készíted a tésztát.

Ha kisebb, vagy nagyobb tojásokat használsz, akkor se növeld, vagy csökkentsd a liszt mennyiségét.
Legyen ez „piskóta szentírás”!
Tojásonként ez az arány, ha sima piskótát készülsz sütni.

Ha kakaóport adsz a tésztához, akkor a kakaó mennyiségét mindig vond ki a liszt mennyiségéből, ne pedig hozzáadd pluszban, mert a kakaópor le fogja húzni a piskótát, az pedig egy sűrű és masszív tészta lesz a sütés végére.

Mérleget elő, kanalat pedig csak a kiszedéshez használj!
További fortélyok hamarosan a többi hozzávalóról is!
https://www.tanuljsutni.hu/piskotas-sutemeny-variaciok/
Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤ –