Gyerekkorunk kedvence a bűbájos hókifli, amit most diós-lekváros töltelékkel készíthetsz el.
Ki tud ellenállni ennek az apró, porcukorba burkolózott finomságnak?
Tipp: a porcukorba keverj egy kevés vaníliás cukrot is, így még finomabb lesz az íze.

RECEPT

Hozzávalók:

1 cs előhűtött, élesztős tészta
1 tojás fehérje
2 dkg kristálycukor
4 dkg darált dió
5 dkg baracklekvár

Porcukor a forgatáshoz


Előkészítés összeállítás: 25 perc
Sütés: 10-12 perc, 180°C
Bevonás: 5 perc


Töltelék készítése:
A tojásfehérjéhez öntsd hozzá a cukrot, majd verd fel kemény habbá.
Ez után keverd bele a lekvárt, legvégül pedig forgasd bele a diót.
Töltsd bele egy habzsákba, és tedd be a hűtőbe felhasználásig.


Összeállítás:
Csomagold ki a tésztát a papírból, lisztezd meg mindkét oldalát, majd picit nyújtsd meg.
Szúrj belőle 5 cm-es korongokat, majd vágj kb. fél centis lyukat a habzsákon, és adagold a tölteléket a korongok egyik felére.
Hajtsd össze a tésztát, de úgy, hogy az egyik szélén maradjon ki kb. fél centi, nyomkodd le a szélét, majd hajtsd az üres részre a töltelékest, legvégül pedig formázd kiflivé.
Sorakoztasd sütőpapírral béleld tepsibe.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben süsd 10-12 perc alatt szép világosra.


Befejezés:
Sütés után még forrón szedd bele porcukorba, majd forgasd meg benne.
Kihűtés után tálalhatod.
Kívánom, hogy sikerüljön!

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli

Tészta tipp:

A sütikhez az alábbi tésztákat is használtam, beszerezhetők a LIDL-ben.