Maradjunk a hagyomĂĄnyos, ĂĄltalunk jĂłl ismert pitĂ©knĂ©l, amikor is kĂ©t lap közĂ© kerĂŒl a töltelĂ©k, Ă©s nĂ©zzĂŒk meg a rĂ©tegeket.

đŸ€”Â Melyikkel mit kell tenni?
đŸ€”Â MitƑl lesz mĂ©g finomabb, mutatĂłsabb a pitĂ©d?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
1. A pite tĂ©sztĂĄt valĂłjĂĄban, ha kĂ©t lapnak sĂŒtöd, nem felezni kell, hanem az alsĂł lap egy picivel több legyen, kb. 5 dkg szokott a kĂŒlönbsĂ©g lenni. Ez ezĂ©rt jĂł, mert stabilabb alapot ad a rĂĄ nehezedƑ töltelĂ©knek, Ă©s Ă­gy nem törik el, ha fogyasztod.

2. Az alsĂł lapot meg kell szurkĂĄlni, illetve Ă©rdemes lekenni tojĂĄsfehĂ©rjĂ©vel töltĂ©s elƑtt.
ElƑbbi abban segĂ­t, hogy a tĂ©sztĂĄban keletkezƑ gƑz ki tudjon jutni, utĂłbbi megakadĂĄlyozza, hogy a tĂ©szta ĂĄtnedvesedjen.

3. A töltelĂ©k alĂĄ kerĂŒlhet darĂĄlt diĂł, zsemlemorzsa, piskĂłta morzsa, ez is segĂ­t a felesleges lĂ© felszĂ­vĂĄsĂĄban, mindemellett ad egy plusz Ă­zt a sĂŒtinek.

4. GyĂŒmölcsös, kevert töltelĂ©kekhez adhatsz lĂ©kötƑnek pudingport, vagy kemĂ©nyĂ­tƑt, ez a sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©re besƱrƱsödik, Ă©s nem hagyja elĂĄzni a tĂ©sztĂĄt.

5. A felsƑ tĂ©sztarĂ©teg is legyen megszurkĂĄlva sĂŒtĂ©s elƑtt, majd megkenheted egy egĂ©sz, elkevert tojĂĄssal, vagy sĂĄrgĂĄja Ă©s tejföl keverĂ©kĂ©vel, mindkettƑtƑl nagyon szĂ©p kĂ©rget kap a tĂ©szta.

6. A pitĂ©ket addig kell sĂŒtnöd, amĂ­g szĂ©p aranybarna lesz a tetejĂŒk, Ă©s hagyd visszahƱlni a tepsiben annyira, hogy könnyedĂ©n ki tudd belƑle emelni.
Ha tĂșl melegen veszed ki, akkor elƑfordulhat, hogy a töltelĂ©k kifolyik belƑle.

Tanuljunk egyĂŒtt pitĂ©ket sĂŒtni!
Cukormåzas ölelés neked!
– Meli❀