A legizgalmasabb része a sütik készítésének az, amikor ünneplőbe öltözteted őket, vagyis kidekorálod, hogy az valóban ellenállhatatlanná váljon.
Cukorszórás
Rengeteg féle díszítő cukrot lehet kapni ma már a boltokban.
Gyöngyök, megformázott színes cukorkák között válogathatsz, de a jégcukorral is csodálatosan lehet a sütiket dekorálni.
Mindenből keveset, ez az elv működjön nálad, mert attól lesz igazán mutatós a sütid.
![](https://www.tanuljsutni.hu/wp-content/uploads/2017/12/cukorszorasok-otletek.png)
Porcukorral
Porcukorral is dekorálhatod a sütid tetejét, egyszerűen meghintheted vele, vagy éppen valamilyen sablont használva mintázhatod meg vele sütis tetejét.
Csokoládéval
Csokival becsíkozhatod a sütid tetejét, vagy bevonhatod vele, de készíthetsz belőle forgácsot, vagy ha kicsit ügyesebb vagy már, akkor csoki leveleket.
Egyet viszont felejts el kérlek.
Olvasztott csokival ne fröcsköld a sütidet össze.
Nagyon nem szép látvány, bármennyire is felkapott dekorálási mód ez mostanság.
![](https://www.tanuljsutni.hu/wp-content/uploads/2017/12/linzer-dekoraciok-280x421.png)
Olajos maggal
Szezámmaggal, tökmaggal, köménymaggal sós sütiket dekorálhatsz, pirított mandulapehellyel vagy kókuszpehellyel pedig édes sütiket tehetsz még izgalmasabbá.
![](https://www.tanuljsutni.hu/wp-content/uploads/2017/12/turos-pogacsa-komenymaggal-402x300.png)
![](https://www.tanuljsutni.hu/wp-content/uploads/2017/12/sos-apro-suti-szezammal-lenmaggal-402x300.png)
Gyümölccsel
Talán a legizgalmasabb, a friss gyümölccsel dekorálás.
Számtalan szín, és íz áll rendelkezésedre, a gyümölcsöket pedig meghintheted porcukorral és ellenállhatatlanná válnak innentől.
Ha a gyümölcsöket felszeleteled, érdemes őket zselatinnal lekenni, hogy ne barnuljanak le, és ráadásul szép fényesek is lesznek tőle.
![](https://www.tanuljsutni.hu/wp-content/uploads/2017/12/gyumolcs-dekoracio.png)
![](https://www.tanuljsutni.hu/wp-content/uploads/2017/12/barackos-sutemeny.jpg)
![](https://www.tanuljsutni.hu/wp-content/uploads/2017/12/gyumolcsos-dekoracio.png)
Láthatod, hogy néhány apró kis plusz is elég ahhoz, hogy a sütijeid még mutatósabbak legyenek, és nem is kell mestercukrásznak lenned ahhoz, hogy profi külsőt varázsolja a művednek.
Tanulj velem sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –