A legizgalmasabb része a sütik készítésének az, amikor ünneplőbe öltözteted őket, vagyis kidekorálod, hogy az valóban ellenállhatatlanná váljon.

Cukorszórás

Rengeteg féle díszítő cukrot lehet kapni ma már a boltokban.
Gyöngyök, megformázott színes cukorkák között válogathatsz, de a jégcukorral is csodálatosan lehet a sütiket dekorálni.
Mindenből keveset, ez az elv működjön nálad, mert attól lesz igazán mutatós a sütid.

Porcukorral

Porcukorral is dekorálhatod a sütid tetejét, egyszerűen meghintheted vele, vagy éppen valamilyen sablont használva mintázhatod meg vele sütis tetejét.

Csokoládéval

Csokival becsíkozhatod a sütid tetejét, vagy bevonhatod vele, de készíthetsz belőle forgácsot, vagy ha kicsit ügyesebb vagy már, akkor csoki leveleket.

Egyet viszont felejts el kérlek.
Olvasztott csokival ne fröcsköld a sütidet össze.
Nagyon nem szép látvány, bármennyire is felkapott dekorálási mód ez mostanság.

Olajos maggal

Szezámmaggal, tökmaggal, köménymaggal sós sütiket dekorálhatsz, pirított mandulapehellyel vagy kókuszpehellyel pedig édes sütiket tehetsz még izgalmasabbá.

Gyümölccsel

Talán a legizgalmasabb, a friss gyümölccsel dekorálás.
Számtalan szín, és íz áll rendelkezésedre, a gyümölcsöket pedig meghintheted porcukorral és ellenállhatatlanná válnak innentől.

Ha a gyümölcsöket felszeleteled, érdemes őket zselatinnal lekenni, hogy ne barnuljanak le, és ráadásul szép fényesek is lesznek tőle.

Láthatod, hogy néhány apró kis plusz is elég ahhoz, hogy a sütijeid még mutatósabbak legyenek, és nem is kell mestercukrásznak lenned ahhoz, hogy profi külsőt varázsolja a művednek.

Csoki dekorációt külön tanulhatsz készíteni itt:
Csokidekoráció készítése, nyomtatható sablonnal

Tanulj velem sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meluska –