Kevesen tudják, hogy a kelt tésztákat két ütemben, gőzös sütőtérben kell sütni.

🧐 Mit is jelent egyik illetve a másik?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A kétütemű sütés azt jelenti, hogy először magas hőfokon rövid ideig, majd később alacsonyabb hőfokon fejezésig sütjük a süteményt.
A magas hőfok segít a tészta gyors felemelkedésében és kérgesedésében, viszont rövid ideig, max. 7-10 percig kell végezni, különben a tészta megég, de belül nem fog tudni átsülni.

👉 Gőzös sütéskor folyadékot juttatunk a sütőtérbe.
Ezt végezheted úgy, hogy vagy egy szóró flakonnal spriccelsz vizet a sütőbe, miután betetted a sütit, vagy tehetsz a süti alá vízzel telt, hőálló edényt.
Előbbi esetében nem a süteményre szórd közvetlen a vizet.

A gőztől a tészta felülete nem tud kiszáradni, és laza marad a szerkezete.

Kétütemű sütéskor 200-220°C-on kezded a sütést, majd 170-190°C-on fejezed be.

Tanuljunk együtt sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –