A legegyszerűbb piskótát is izgalmassá teheted, ha nem a megszokott módon tálalod. Készíts belőle minitortákat, forgasd bele darált dióba, majd dekoráld csoki bevonattal. Kerülhet bele egy nagyon finom, selymes, kávé ízesítésű vajas krém, és máris megmutathatod, milyen mesterien bánsz ezzel az egyszerű tésztával.

Hozzávalók:

3 tojásból készített alap piskóta, kis méretű tepsiben sütve

1/2 adag kávé ízesítésű, pudinggal főzött krém alapú vajas krém

1/2 adag csoki bevonat

10 dkg darált dió.

Elkészítés:

Piskóta tésztát vágd el vízszintesen két lapnak, majd laponként szúrj belőlük egyforma számú korongot.

Ezután a korongok felére adagolj krémet, amit előzőleg tölts habzsákba. Ezután tedd rá a párjukat, majd hűtőben hagyd őket megdermedni.

A maradék krémmel vond be az oldalukat, tetejüket, majd forgasd őket a darált dióba.

Legvégül tedd hűtőrácsra a korongokat, és csíkozd meg a tetejüket csoki bevonattal.

Tálalás előtt tartsd a hűtőben.

Tipp:

a diót előzőleg alacsony lángon meg is piríthatod egy picit, így az kiemeli majd a dió aromáját. Ezzel pedig még finomabbá teheted a süteményedet.

Az alap piskóta összeállítását megtanulhatod a sütőiskola Tejszínhabos torta készítése oktatóanyagából.

Kávés krémet a Bakacsók készítése oktatóanyagból tanulhatsz meg főzni.

A tortácskák formázását illetve a csoki bevonat készítését pedig elsajátíthatod a Kozáksapka készítése oktatóanyagból.
Mindegyikben megtalálod a sütéshez, főzéshez szükséges recepteket, leírásokat, műveleti sorrendeket, illetve oktatófilmeket és hibalistákat is, hogy a sütid tökéletesre sikerüljön!

Tanuljunk együtt piskótát sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli –