3.) Fonás
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A kelt tésztákat rúddá formázva, és több szálat összefogva fonatot is készíthetsz belőle. 3-4-6 szállal dolgozva nagyon szép kalácsokat készíthetsz.

Adhatsz hozzá még egy kis pluszt úgy, hogyha a szálakat vagy rudakat nem egyforma vastagra nyújtod ki, hanem elvékonyítod mindkét végüket.
Ha így, szivar formájúra alakítod a tésztát, akkor nagyon szép kalácsot tudsz belőle készíteni, de úgy is dolgozhatsz, hogy csak az egyik végét vékonyítod el.
Ekkor a fonás után egy elvékonyodó kalácsformát kapsz végeredménynek.

A kalácsokat sütés előtt keleszd és kend le, hogy szép színük legyen a sütés végére.

Több fonatot egymás mellé helyezve, a tésztákat megszórva dióval és megtűzdelve almával ilyen csinos sütit is készíthetsz.


4.) Csavarás
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
A kinyújtott tészta rudakat vagy szálakat nem csak fonhatod, hanem csavarhatod is. Ilyenkor elég csak két szálat összefognod, és úgy dolgoznod. Ha nem vagy profi a fonásban, akkor is nagyon szép süteményeket tudsz így készíteni.

Ha pedig feltekert és betöltött rudakat felezel meg és azokat csavarod meg egymással, akkor csodás ostoros kalácsot kaphatsz eredménynek. Azt akár több darabra is felvághatod, és kis sütőformákban megsütheted.

Úgy is formázhatod a tésztát, hogy megtöltöd mákos töltelékkel, kicsit lelapítod, majd bevágod 8-12 helyen, és a kis levélkéket megcsavarva szirmokat formálsz a tésztának.
Ebben az esetben gyönyörű mákvirágokat kapsz majd végeredménynek. A közepükre helyezhetsz kis adag baracklekvárt.

Tanuljunk együtt kelt sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –