Piskóták készítésekor a tojásfehérje hab készül el elsőként, és ahhoz adódik hozzá a többi hozzávaló.
Ha azokat hosszasan kevered a habhoz, akkor az összetörik, vagyis kimegy belőle a levegő.
Minél több és minél nagyobb szemcseméretű hozzávalót keversz a piskótába, annál nagyobb az esélye, hogy lekevered.

👉Hogyan tudod ezt elkerülni?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Például a kisebb szemcseméretű alapanyagokat, mint a liszt, sütőpor, kakaópor, összekevered és így adod hozzá, nem pedig külön külön kevered őket bele.
A durvább ízesítőket, mint a dió, vagy csokireszelék, csak a tészta összeállításának a legvégén kerüljön a piskótamasszába, és csak nagyon lazán forgasd őket bele. hogy ne törd velük a habot.

👉Mi történik, ha a habot lekevered?
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Hát, nagy eséllyel a tészta nem emelkedik meg, illetve az alsó része a sütés végére egy sűrű, nedves masszává áll össze, konyhanyelven szalonnás lesz.
Ha viszont óvatosan dolgozol a tojáshabbal és figyelsz rá, hogy se túlverve, se lekeverve ne legyen, akkor tökéletesre fog sikerülni a piskótád. 🍰

Cukormázas ölelés neked!
– Meli  –