Első lépés: a vaj és a liszt morzsolása
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
Ennek a tészta fajtának a lelke, hogy a zsiradékot úgy kell eldolgoznod benne, hogy az nem olvadhat meg.
Ezért azt felkockázva kell a liszttel eldolgoznod, mégpedig a lehető leggyorsabban.

😊 A két hozzávalót gyors mozdulatokkal, a kezed között kell összemorzsolnod, de a zsiradék nem kezdhet el olvadni, mert akkor ragacsos lesz a tészta és nem fogsz tudni vele dolgozni, sőt ha nagyon elolvasztod, akkor bizony a tészta ledöglik, mondja a cukrász szakma így, és a sütés végére egy töredező, repedt külsejű, szétmorzsolódó sütit kapsz.

😊Ha esetleg a művelet közben érzed, hogy olvadni kezd a zsiradék, akkor tedd azt be a hűtőbe és fél óra múlva folytasd a műveletet.
Késlelteti a zsiradék olvadását az is, ha morzsolás előtt a kezed hideg vízben lehűtöd, majd megtörlöd szárazra, illetve ha gumikesztyűben dolgozol, mert úgy nem adod át közvetlenül a hőt.

Tanuljunk együtt linzert és omlós sütiket sütni!
Cukormázas ölelés neked!
– Meli❤️ –